Fristende nytt fra Toyota

Dette kan være ett av to ting. Nye Prius eller nye Avensis.

Spenstigere design er det lenge siden vi har sett fra Toyota.   Foto: Knut Moberg
Spenstigere design er det lenge siden vi har sett fra Toyota. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

i Tokyo: På bilmessen i den japanske hovedstaden viser Toyota frem en ny konseptbil som er verdt en ekstra titt. At bilen er gitt en drivlinje som baserer seg på brenselcelle er ikke noe spesielt i seg selv. Lite, om noe, tyder på at hydrogendrift kommer i nærmeste fremtid, men med denne FCV-R viser Toyota i det minste at temaet ikke er dødt.

Flere satser på hydrogen

Prius eller Avensis?

Det som kanskje gjør bilen mer interessant er karosseriet og skapningen i seg selv. Toyota har til hensikt å lage en hel rekke med Prius-modeller, og det bor mye Prius i designen på denne konseptbilen. Det ligger også i kortene at Toyota må fornye designen i sin øvrige modellrekke, så spørsmålet er om det vi her ser kan være formen på en ny Avensis.

For ikke lenge siden viste Toyota frem en liten kompakt bil i form av Toyota Prius C. Ikke lang tid før der igjen viste de også frem Toyota Prius V, en mer flerbrukslignende bil som snart skal ut på markedet.

Se bildene:


Prius plug-in kommer til sommeren

Morsomme biler

Uten å virke negativ, så må jeg likevel få si at Toyotas slagord under bilmessen i Tokyo unektelig høres ut som en gladmelding. Med slagordet ”Fun to Drive again” ligger det en liten selverklæring i at de i en tid har laget for kjedelige biler. Når en produsent selv går ut med et slikt budskap, så skal vi ikke gni det lenger inn enn til å si oss enige.

Her er CO2-vinnerne

Anno 2015

Toyota forteller at konseptbilen i høyeste grad skal settes i produksjon. Bare ikke i hvilken form. Lanseringstidspunktet er bestemt, og satt til 2015. Hvorvidt det er en bil med dette karosseriet vi får se, eller om det er en hydrogenbil vi vil få servert er enda ikke klart. Om alt blir som FCV-R tilsier, så blir nykommeren i 2015 en hydrogenbil med fire seter, og en rekkevidde på 70 mil. Det i seg selv er veldig akseptabelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer