<strong>SISTE FRIST:</strong> Årets oblat er blå. Merk også informasjonen om når du skal ha bilen på EU-kontroll. Foto: Statens vegvesen
SISTE FRIST: Årets oblat er blå. Merk også informasjonen om når du skal ha bilen på EU-kontroll. Foto: Statens vegvesenVis mer

Fristen er lørdag

De siste oblatene er nå sendt ut.

Snart risikerer de som ikke har riktig farge på oblatet at bilskiltene klippes. De siste 12.000 oblatene ble sendt ut 5. august, og bør nå være på plass i postkassen til bileieren. Fristen for å få oblatet på bilskiltene er 14. august. Fra og med klokken 00:01 søndag 15. august risikerer du i teorien at skiltene klippes.

– Har du ikke fått oblatene dine enda, men mener å ha alt i orden må du kontakte en av Statens vegvesens trafikkstasjoner, sier sjefingeniør Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen i en pressemelding.

Du må ha betalt årsavgift, forsikring og gjennomført pålagte tekniske kontroller, for å få kontrollmerke til bilen. Årets oblatfarge er blå.

Les også: Her bor de som somler mest med å betale årsavgiften

Forsinkede oblater

Utsendingen av de siste kommer sent. Statens vegvesen forklarer at produksjonen av oblatene har vært forsinket. En av grunnene er at utsendelsen fra i år også inneholder informasjon om når du har EU-kontroll.

– På grunn av forsinkelsene har vi bedt Tollvesenet og Politiet om å vise forståelse i en periode etter 14. august dersom et kjøretøy mangler oblat, men har alt i orden, sier Fjeldberg.

Les også: Ikke oppbevar disse papirene i bilen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen informasjon om EU-kontroll?

I november i fjor ble det klart at Statens vegvesen slutter å sende påminnelser om EU-kontroll. Nytt av i år er altså at du sammen med oblatutsendingen får varsel om når EU-kontrollen skal gjennomføres. I en rubrikk oppe til høyre ved siden av oblatene står tidsrommet som gjelder for ditt kjøretøy.

Stod det ikke noen frist i ditt oblat-brev? Da betyr det at du ikke skal ha bilen til kontroll før etter juni 2011. Kontrollvarselet går bare til bileiere som har kjøretøy med kontrollfrist fra juni 2010 til og med juni 2011.

Les også: Hjelper deg å huske EU-kontrollen