Friskt konsept fra Mercedes

Mercedes-Benz påstår at Vision GST representerer en helt ny bilklasse, som forener det beste fra firehjulstrekkerne, flerbruksbilene og den gode gamle stasjonsvognen.

Friskt konsept fra Mercedes
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi synes vel egentlig at bilen minner mye om en stasjonsvogn. Men det er mye som skiller Vision GST fra en vanlig C-klasse. Blant annet har bilen svært store hjul, hele 22 tommer, og mangler B-stolpe. I tillegg åpnes bakdørene motsatt vei av fordørene. Dette, kombinert med fraværet av B-stolpen, sørger for at man får svært lett adgang til bilen. Bilen kan forøvrig utrustes med en tredje seterad, noe som skal gi akseptabel plass for 6 passasjerer.

360 hester

GST står for Grand Sport Tourer, noe som indikerer at bilen blir relativt stor. Den trenger likevel ikke å bli noen treg kjempe. Under panseret har Mercedes-Benz nemlig plassert den samme motoren vi kjenner igjen fra E-klasse, CLK, CL og ML, nemlig AMGs 5,5-liter. Denne motoren skal i Vision GST yte respektable 360 hestekrefter.

Keramiske skiver

En slik motor, kombinert med bilens firehjulsdrift, skaper potensiale for rask akselerasjon og stor fart. Men heller ikke nedbremsing burde være noe problem. De store skivebremsene er nemlig lagd av karbonforsterket keramikk. Bilen er også utrustet med SBC (Sensotronic Brake Control), et system som ved hjelp av høytrykkpumper og elektronikk skal sørger for raskere og mer presis bremsekraft.

Smart nyvinning

Friskt konsept fra Mercedes

Vision GST er selvsagt proppfull av elektronikk. Vi bet oss mest merke i et system Mercedes-Benz kaller Pre-safe. Dette systemet overvåker til enhver tid faren for kollisjon og aktiverer beltestrammerne hvis faren for et sammenstøt beregnes å være nærliggende. Systemet er sannsynligvis basert på informasjon fra parkeringssensor og/eller avstandssensorer. Uansett hva som ligger bak - dette høres ut som en positiv nyvinning.

Eksklusiv

Bilen vil være på plass i Norge allerede i februar og vil koste omlag 200.000 kroner. Nei da, vi bare tuller. Mercedes-Benz har nok foreløpig ikke bestemt seg for om bilen noen gang vil bli satt i produksjon. Hvis bilen skulle bli virkelighet, vil den nok ligge i en prisklasse som gjør den uoppnåelig for omlag 99 prosent av befolkningen.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Mercedes-nyheter
  • Her finner du våre Mercedes -tester