Hva gjør man når Smart ikke er smart nok?
Hva gjør man når Smart ikke er smart nok? Vis mer

Fri fantasi: Rinspeed Dock+Go

Ingen har vist så mye rart på bilmessen i Geneve opp gjennom årene, som nettopp Rinspeed.

Du husker kanskje noen av Rinspeeds rariteter, men dersom du ikke gjør det så har vi laget flere saker om de forunderlige doningene de har snekret sammen.

LES OGSÅ:

Bildespesial: 30 år med Rinspeed

På bilmessen i Geneve i mars dukket Rinspeed igjen opp med noen tanker de ønsket å dele med omverdenen. Denne gangen hadde de på sett og vis laget et tema rundt miljø og flerbruk. Reusltatet er løsningen Dock+Go.

Kjører under vann

Hva så?

Og hva er så oppskriften? Jo, man tar en relativt liten og miljøvennlig bil, for eksempel en Smart. Deretter lager man en slags tilhengerløsning som hektes bakpå. Denne kan ha mange forskjellige former og fasonger, og det er ikke ensbetydende med at man bare må ha en løsning. Man kan ha flere.

Se video:

Til forskjellig bruk

Rinspeed har derimot ikke benyttet tilhengerfestet som normalt sitter på bilen, i den grad noen har en Smart med vanlig hengerfeste. Her har de rett og slett laget en dockingløsning som gjør at bilen settes på som en forlengelse av bilen i seg selv. Derav navnet Dock+Go.

Enda mer til lands og vanns

Rinspeed viser flere forskjellige alternativer til hva du kan hekte på, enten det er en lav tilhenger, eller det er et høyere skap. De har også forslag til hva du kan bruke den til. Et alternativ viser tilhengeren som en komplett miksepult for en DJ, en annen viser påhenget som et varmeskap for pizzaleverandøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva gjør man når Smart ikke er smart nok?

Kommersielt frieri

Hele pakka er egentlig bare et frieri til en haug med samarbeidspartnere, som hver for seg har fått komme med en tolkning av hvordan et slikt konsept kan lages og fungere. Ut av dette er det kommet mange forslag, deriblant at hengeren kan være en batteripakke for den elektriske versjonen av Smart, som snart er på markedet i Norge.

Får vi se den?

I og med at hengeren har et eget hjulsett, så får den lille Smart’en tre aksler, og seks hjul. Hvor godt eller dårlig dette blir å kjøre med langs veien vet vi ingen ting om, men tro meg, om vi får muligheten, så skal den testes. Tålmodigheten bør derimot ikke være på lavt nivå. Dette kan ta tid. Veldig lang tid. Og i mellomtiden tror jeg prosjektet kommer til å bli skrinlagt, og stemplet som et konsept til evig tid.