Et ultramoderne råskinn pakket inn i Mercedes-klassisisme: Dette er Gullwing America (GWA) med sin 1955 300 SC, basert på intet ringere enn Mercedes-Benz SLS AMG! Foto: GWA
Et ultramoderne råskinn pakket inn i Mercedes-klassisisme: Dette er Gullwing America (GWA) med sin 1955 300 SC, basert på intet ringere enn Mercedes-Benz SLS AMG! Foto: GWAVis mer

Fremtidig klassiker fra Gullwing America

Kunden er fra Øst-Europa - og krever full anonymitet. Mer vet vi ikke om den siden av saken.

Ikke om kunden, altså. Om bilen vet vi heldigvis noe mer. For det første er bildene ute på nett. For det andre har Gullwing America (GWA) "innrømmet" at det er de som står for denne kreasjonen - en retro-moderne gjenskapelse av klassiske SC 300 fra 1955, basert på ingen ringere enn roadster-versjonen av Mercedes SLS AMG.

Nettopp: Supersportsbilen.

Les vår test av Mercedes SLS AMG her

Ultra-eksklusiv

Navnet på den meget spesielle modellen blir dermed 300 SLC, og eieren vil kunne kalle sin nyerhvervelse høyst eksklusiv. Den er nemlig spesialbestilt og bygget kun for ham (eller henne?).

TEST: Mercedes SLR McLaren

Et ultramoderne råskinn pakket inn i Mercedes-klassisisme: Dette er Gullwing America (GWA) med sin 1955 300 SC, basert på intet ringere enn Mercedes-Benz SLS AMG! Foto: GWA


SLS AMG-basis

Hva synes du?

Den nye GWA-modellen er (Avsluttet)
Vakker(48%) 972
Elegant(24%) 483
Vulgær(13%) 259
Stygg(9%) 181
Er usikker(6%) 120
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Basen er altså den sportsligste av alle Mercedes Benz-modellene, SLS AMG. Gullwing behøvde faktisk ikke modifisere donor-basen i så veldig stor grad, med unntak av de spesielle LED-hovedlyktene og de kjempemessige felgene: 22-tommere bak og 21-tommere foran!

Les her om nye Mercedes CLA!

Forøvrig dreier det seg om en supersportsbil forkledd som klassiker, og mens det ble bygget bare 92 eksemplarer av originalen, 300 SC fra 1955, skal det visstnok bare bygges et eneste av denne bilen, GWA 1955 300 SLC. Roadsteren leveres for øvrig med hardtop.

GWA presiserer at prosessen frem mot levering til kunden er underveis, og at den vil følges nøye for at det ferdige produktet vil stå i stil med den eksklusive stilen det er lovet.

Artikkelen fortsetter under annonsen