Fremtidens familiebil fra Hyundai?

Med det kryptiske navnet HCD 5 Crosstour skal denne konseptbilen fra Hyundai vise vei for hvordan Hyundai skal bygge familiebiler i fremtiden - og skal vi forstå koreanerne riktig skal bilen både bli kontor og oppholdsrom.

Fremtidens familiebil fra Hyundai?

Fremtidens familiebil fra Hyundai?

  1. Stort bilde forfra
  2. Stort bilde fra siden

"Få mor, unger og svingermødre ut av huset og inn i bilen", eller "Ta med deg jobben i bilen". Det vil ikke være grenser for hvilke mer eller mindre fargerike salgsargumenter vi kan vente oss fra Hyundai dersom de velger å setter HCD 5 Crosstour i produksjon. For i følge Hyundai er bilen delt i tre ulike sektorer, som alle skal oppfylle ulike behov.

Førerplass og kontor

Første sektor er fronten, og ved siden av å være en tradisjonell førerplass tenker Hyundai seg at førerplassen også kan fungere som kontor. Mer familievennlig er da den midtre seksjonen hvor resten av familien skal oppholde seg. Her vil dessuten Hyundai sørge for at underholdning er på plass. Den bakre seksjonen er omtrent som på dagens biler, men litt uvanlig er det kanskje at Hyundai har integrert et eget sykkelstativ i bagasjerommet.

Underholdningen sørger TV-skjermer for, som selvfølgelig kan knyttes opp mot video, DVD og CDer. Når bilen er i bevegelse forsvinner riktignok bildet, men helt sort blir likevel ikke skjermen - for så snart hjulene begynner å rulle byttes Dagsrevyen ut med kart og andre hjelpemidler for navigasjon.

V6 motor og 18 toms hjul

Fremtidens familiebil fra Hyundai?

Under panseret på den 4,6 meter lange HCD 5 Crosstour finner man en V6 motor på 2,7 liter - og i strid med mange andre satser Hyundai fortsatt på bensin som drivstoff. Hjulene er i dimensjonen 255/55 R18 og bilen vil etter alt å dømme få firehjulsdrift.

Artikkelen fortsetter under annonsen