Fremdrift og kjøreegenskaper

Fullstendig automatisk firehjulstrekk sørger for god fremkommelighet. Elektronikken er også med på å skape de gode kjøreegenskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fremdrift og kjøreegenskaper
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ved normal kjøring på tørt underlag finner ikke mer enn fem prosent av kraften veien til bakhjulene, men når forholdene krever det, kan opptil 65 prosent av kraften bli distribuert til bakhjulene. Dette skjer ved en elektronisk styrt Haldex-kobling. Tidligere har firehjulstrekkerene til Volvo vært utstyrt med en viskositetskobling som fordeler trekkraft. Det nye systemet er mye raskere og skal gi en mye sterkere følelse av permanent firehjulsdrift selv om du ikke har det. Vi har ikke prøvd XC 90 i terreng, men vi har kjørt mye S60 AWD, som har det samme systemet, og der fungerer det veldig bra.

Gyrosensor

Dynamic Stability and Traction Control sørger både for å hindre skrens og hjulspinn. Hjulspinn og fremkommelighet ble det ikke anledning til å teste, men stabiliteten har vi utforsket. Volvo har lagt mye vekt på at ikke bilen skal velte, selv under ekstreme unnamanøvre. For å hindre dette er motorene montert lavt, og det er tatt i bruk en gyrosensor som registrerer krenging. Da aktiveres bremsene og effekten reduseres slik at bilen ikke skal velte. Vi utforsket dette med den såkalte elgtesten. Vi kjørte gjennom i 80 kilometer i timen. Og vi opplevde ingen dramatikk i det hele tatt.

Hva herligheten koster og når du finner den butikken kan du lese om her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!