Frekk og sporty Volvo

Volvos urban-trendy minstemann blir, sammen med C70, først med den nye familiedesignen.

Den vil stå i Frankfurt om en ukes tid, C30 med det som tydeligvis skal bli Volvo-utseendet de nærmeste årene. Som tredørs kombikupé med sporty stil - som VW Scirocco er bortimot den eneste som er i nærheten av - har C30 etterhvert funnet sin naturlige plass i trafikkbildet. I praksis er det en småbil selv om dens ytre dimensjoner hører hjemme i Golfklassen (se lenke til vår test nederst på siden).

Individuell grunnlinje

Det virker som om Volvo ønsker ytterligere å rendyrke det "ung-dynamisk-urbane" konseptet C30 sprang ut av; ihvertfall sørger de for å lesse på med nye individualiseringsmuligheter, som det viser seg at C30-kunder er svært opptatt av. Blant annet en stylingpakke som gir enda mer "urbant" tilsnitt og fler fargekombinasjoner.

Ekte facelift

Hva synes du?

Er oppgraderte C30 (Avsluttet)
pen(79%) 462
uinteressant(15%) 86
stygg(7%) 39
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men det viktigste er selvsagt fronten og endringen som er gjort der. Den er svært lik den vi kunne vise for få dager siden på C70 som nok også kommer med det nye fjeset til Frankfurt. Det er nok det at disse to modellene med C representerer de mest ungdommelig/dynamiske samtidig med at de er minstselgende som gjør at de får være først ut med denne designen, som Volvo mener gir mer dybde i uttrykket samtidig som bilen fremstår som mer bestemt og dynamisk av karakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Ved å integrere større dybde i designspråket er fronten blitt mer dramatisk og uttrykksfull. Sammen med de vinklede linjene til støtfangeren forsterker de nye frontlyktene inntrykket av fart og sportslighet," sier Fedde Talsma, ansvarlig for eksteriørdesign hos Volvo Cars

Får fortsatt motor

Ja, alt dette blir jo temmelig overfladisk og vi vet ikke om endringene også vil omfatte drivlinje og annen mekanikk. Det må vi i så fall komme tilbake til. I mellomtiden kan leseren fortelle hva hun eller han synes om Volvos nye oppsyn, i avstemningsboksen vår.


Les test av Volvo C30 her!