<strong>Slik skal bilen se ut når den står ferdig til sommeren:</strong> Speedhunters Toyota 86-X får 700 hestekrefter og skal debutere på Gatebil Festival på Rudskogen 13.-15. juli. Foto: Produsenten
Slik skal bilen se ut når den står ferdig til sommeren: Speedhunters Toyota 86-X får 700 hestekrefter og skal debutere på Gatebil Festival på Rudskogen 13.-15. juli. Foto: Produsenten Vis mer

Fredric Aasbø skal drifte i GT86

Dette blir heftig: En av verdens beste driftere skal samarbeide med Toyota Norge.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har selv fått erfare at Toyotas nye sportsbil, GT86, er driftevillig. Men med denne spesialriggede utgaven akter "drifter-kongen" Fredric Aasbø, å vise hvor skapet skal stå.

Toyota lanserer GT86 til sommeren. Det er merkets første bakhjulsdrevne sportsbil siden MR2, og modellen markerer et nytt fokus som er forankret hos hovedledelsen i Japan: Bil skal også handle om følelser, og smilet skal fram.

Les om vår prøvekjøring av Toyota GT86 her!

Jakten på fart

Toyota er et bilmerke man ofte finner på drifting-arrangementer. Her ser vi en Corolla AE86. 86-tallet har Toyota valgt å gjenbruke i forbindelse med lanseringen av ny, driftevillig sportsbil. Foto: Wikimedia Commons
Toyota er et bilmerke man ofte finner på drifting-arrangementer. Her ser vi en Corolla AE86. 86-tallet har Toyota valgt å gjenbruke i forbindelse med lanseringen av ny, driftevillig sportsbil. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


I forbindelse med lanseringen av GT86 opplyser Toyota Norge at de har inngått et samarbeid med driftingsjåføren Fredric Aasbø og hans internasjonale team. Med hjelp av blant andre Ås Videregående Skole og et panel av sponsorer skal det bygges en unik spesialversjon med over 700 hestekrefter: The Speedhunters Toyota 86-X.

Det er ikke nytt at Aasbø, Toyota og Ås Videregående Skole samarbeider; de har vært sammen om å preparere bilen Aasbø har driftet med i 2010-sesongen, en Toyota Supra.

Fett program

Fakta

 • Drifting er en av verdens raskest voksende motorsporter, der spesialbygde biler, sjåfører og team konkurrerer mot hverandre på spektakulært vis etter utslagsmetoden. Drifting er ofte kalt bilsportens actionsport, der høydepunktene fra tradisjonell motorsport samles i en komprimert pakke som engasjerer mennesker i alle aldre.
 • Fredric Aasbø er Nord-Europas mestvinnende driftingsjåfør med over 30 seire i USA, Europa og i De Forente Arabiske Emirater. Som fabrikkssjåfør for Toyota-eide Scion Racing deltar han i den amerikanske Formula Drift-serien og er Japan Auto og Norges representant i World Drift Series i Kina. Fredric er en ambassadør for Toyota Norge og den ideelle organisasjonen Kjør for Livet, som blant andre støttes av Kronprinsparet.

 • Den heftige spesialversjonen av GT86 skal for sin del stå ferdig i sommer, og sammen med Toyota Norge skal teamet delta på noen av Europas største bilfestivaler og driftingløp.

  Det blir mulig å se bilen her i landet på følgende arrangement:

  • 13.-15. Juli: Gatebil Festival, Rudskogen Motorsenter
  • 17. August: Offisiell lansering av GT86 med Toyota Norge, Gardermoen
  • November: Solberg Extreme Motorshow, Telenor Arena, Fornebu
  Bilens internasjonale konkurransekalender lanseres i juni.

  Her kan du se noen av Aasbøs driftingmeritter:  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer