Fransk krigshisser

Jeanneau utvider stadig sitt motorbåtprogram. I morgen avdekkes Prestige 32, og flere franske flybridgebåter er på vei.

Fransk krigshisser
[Ugjyldig objekt (NAV)]
DOBBELTSENG: I en båt til nærmere 2 millioner kroner bør man kunne sove standsmessig
DOBBELTSENG: I en båt til nærmere 2 millioner kroner bør man kunne sove standsmessig Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Jeanneau assosierer du kanskje først og fremst med seilbåter. Det er da også båter med vind som drivstoff som har utgjort hovedtyngden i franskmennenes produksjon. Nå er imidlertid vinden i ferd med å snu: I Jeanneaus motorbåtprogram finner du et tyvetalls båter – fra en liten skjærgårdsjeep på 15 fot til flybridgebåter i millionklassen.

En snobb blir født

På båtmessen i Paris for temmelig nøyaktig et år siden: Jeanneaus første båt med flybridge lå under duken. Etter en tids misunnelig skuling mot Storbritannia kunne endelig også franskmennene snuse på seddelbunken til nyrike sjømenn med stort markeringsbehov.

Prestige 36 het båten. Med hjelp fra italienske designere hadde Jeanneau med en dukavdekning også en skute for de velbemidlede i sitt båtprogram.

Ny og mindre Prestige

Velbemidlede kunder er gode kunder. Derfor gikk Jeanneau fort i gang med å utvikle nye Prestige-båter. Et av resultatene avdukes i Paris i morgen.

Nye Prestige 32 er på mange måter en forminsket utgave av storebroren, for å uttrykke oss noe upresist. Også årets nyhet er nedtegnet med hjelp fra italienske Garroni & Musio Sale. Og italienerne har ikke vært nevneverdige innovative siden sist.

… og større

For å kunne ta opp kampen mot engelske giganter med eksklusivt rykte, som Princess, Sunseeker og Fairline for å nevne noen, holder det trolig ikke å tilby små joller på drøye 30 fot. Dette har Jeanneau tatt til seg og sitter derfor og pusler med en 43-fots Prestige om dagen. Prestige 43 er imidlertid fortsatt på tegnebordet, men er etter all sannsynlighet Jeanneaus nyhet for Paris-messen til neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste båtnyheter
  1. Wally One er vist

Til Norge til sommeren

Til tross for at Prestige 32 altså avdukes i morgen vil den neppe komme til Norge før til sommeren. Prisen for båt med 400 hestekrefter, fordelt på to dieselmotorer fra Volvo Penta (TAMD41P), blir 1.890.000 kroner.