Frankfurt-nyhet: Ford Vignale

Mange forbinder nok Fords dyrere biler med designeren Ghia. Nå overtar Vignale. Igjen.

EKSKLUSIVT: Ford henter opp igjen navnet til Carrozzeria Vignale for å presentere et helhetskonsept med mer eksklusivt innhold - bilen og opplevelsen rundt den. Først ut blir neste Ford Mondeo Vignale - men vi må vente til 2015... Foto: FORD
EKSKLUSIVT: Ford henter opp igjen navnet til Carrozzeria Vignale for å presentere et helhetskonsept med mer eksklusivt innhold - bilen og opplevelsen rundt den. Først ut blir neste Ford Mondeo Vignale - men vi må vente til 2015... Foto: FORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nok ikke mange som husker Focus Vignale fra nesten 10 år tilbake. Men denne merkevaren tilhører altså Ford, og nå tar de den i bruk igjen.

Vignale var for øvrig en velrenommert italiensk karosserimaker som var i virksomhet fra 1948 til 1974. Designfirmaet var kjent for sportsbiler på 50- og 60-tallet, og ble en del av Ford i 1969.

UTSATT: Derfor kommer ikke nye Ford Mondeo på lenge ennå

Integrert premium-konsept

Ford ga det første glimtet av det de kaller sin visjon for Vignale (uttales: Vinjale) ved lanseringen av Ford Mondeo Vignale Concept. Den skal ifølge Ford by på unike designelementer, høykvalitets håndverk, eksklusive detaljer og avanserte teknologier. Litt av et program!

Ford Escort er tilbake

– Vignale vil være det mest eksklusive uttrykket for Fords varemerke i Europa både hva gjelder produkt og kundeopplevelse, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge i en pressemelding. – Ford Mondeo Vignale Concept viser utstyr og egenskaper som kundene våre har fortalt at de ønsker både med hensyn til utseende, kvalitet, avansert teknologi og premium-følelse.

Vignale: Eksteriørbilder:

Foto: FORD
Foto: FORD
EKSKLUSIVT: Ford henter opp igjen navnet til Carrozzeria Vignale for å presentere et helhetskonsept med mer eksklusivt innhold - bilen og opplevelsen rundt den. Først ut blir neste Ford Mondeo Vignale - men vi må vente til 2015... Foto: FORD
Foto: FORD


Tradisjon i moderne ham

Ford presenterte konseptet med en eksklusiv sedan og stasjonsvogn i den såkalte "Vignalefargen", en brunfarge kalt Nocciola. Begge bilene kan skilte med 20-tommers Vignale lettmetallfelger med sine helt egne detaljer og overflate, samt flere utvendige detaljer som også er spesifikke for det nye konseptet. Ford Mondeo Vignale Concept skal hinte til tradisjonelt bilbyggerhåndverk - i en mer moderne versjon - ved sin utvidede og gjennomførte bruk av skinn og andre detaljer.

Ford deltok i år på verdens ledende utstilling for møbeldesign – Salone Internazionale del Mobile i Milano. Bilprodusenten ville der vise inspirasjon fra møbler og motetrender med en stol, en lampe og en klokke utstilt av Ford Design.


– Påvirkning og inspirasjon fra alt fra arkitektur til mote er kombinert for at Mondeo Vignale Concept skal skape en følelse av høy kvalitet og tidløshet sammen med de nyeste og mest avanserte teknologiene, hevder Stefan Lamm, som er direktør for eksteriørdesign i Ford Europa.

Mer enn bare bilen

Strategien skal være at utvalgte Ford-forhandlere skal tilby en skreddersydd Ford Vignale-opplevelse, som vil yte høy service og tilby "stressfrie miljøer" hvor kundene kan gjøre seg kjent med eksklusive materialer og farger og oppleve spennende utstyr og avanserte teknologier.

Vi har kjørt den nye elbilen Ford Focus Electric

Visjonen for Ford Vignale inkluderer også tjenester for å skape en kundeopplevelse utover det som er vanlig. Dette kan f.eks. være hente- og bringetjeneste, gratis bilvask, eller invitasjoner til eksklusive arrangementer. – Ford Vignales premiumservice vil innfri behovene til kunder – hvor tid er den ultimate flaskehals og luksus, sier Haugaard.

Ford Vignale introduseres med Mondeo Vignale sedan og stasjonsvogn i 2015. Den skal ifølge Ford gjenspeile etterspørselen etter Ford-produkter i det øvre sjiktet av bilmarkedet. Høyutstyrsmodeller (Titanium / Titanium + ), representerer nemlig for tiden over halvparten av Fords salg i Norge.


Her er visst neste Ford S-Max