Fra Playstation til veien

GT by Citroën er nå kjørbar og registrert. Se bilder og video med prøvekjøring nedenfor...

Det var i 2006 at Citroën virkelig slo håret ut med sin konseptbil C-Métisse, en spektakulær GT-lignende og luksuriøs mega-kupé - eller rettere sagt kupé-lignende sedan. Så, på bilutstillingen i Paris, viste de et enda mer hårreisende konsept, basert på en virtuell modell laget for neste utgave av bilspillet Gran Turismo.

Miljøbil? Foreløpig kun virtuelt...

Nå er bilen bygget og registrert, og kan dermed kjøres på vei. Mens bilen i spillet er motorisert med brenselcelle-teknologi, er gatemånsteret mer klassisk utstyrt med en V8-motor på 560 hestekrefter. Den skal klare 0 til 100 på fire sekunder blank. Nylig opptrådte den på Nürburgring og i Le Mans, og den stiller opp på det famøse Goodwood Festival of Speed, som arrangeres fra 3. til 5. juli. Det er planlagt at bilen skal kjøre opp Goodwood Hill i anledning det berømte Sunday Times Supercar Run.

I Londons gater

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg

I spillet Gran Turismo 5 kjøres den i et virtuelt London-landskap, og den virkelige bilen fikk dermed paradere i virkelige London som del av et PR-jippo som naturligvis er en del av Citroëns image-bygging, som har vært svært offensiv i den senere tid. (Heldigvis har vi under den samme tiden konstatert en tilsvarende forbedring av den franske produsentens produkter). Det skal sies at den nesten fem meter lange og over to meter brede bilen gjør mye av seg med sine enorme luftinntak, sin ultra-lave kabin og sine 21-tommers diamant-effektfelger.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Hybrid versjon?

Da konseptet C-Métisse ble vist var motoriseringen mer fremtidsrettet og hvem vet, når GTen eventuelt kommer til serieproduksjon (Citroën vurderer å produsere en begrenset serie), får den kanskje en slik, mer miljøvennlig drivkilde. Det dreier seg om en diesel-hybrid løsning med den kjente V6-motoren på 208 hestekrefter i samarbeid med en elektromotor på bakakselen, noe som gjør bilen i stand til å kjøre med drift på for- eller bakhjulene, eventuelt på alle fire.

I mellomtiden, nyt bildene og sjekk denne videoen hvor iMotors reporter tar en tur med den spektakulære konseptbilen:


Slik ser Citroën C-Métisse ut:

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg