Også glassplaten kan inngraveres etter bestilling. Foto: Produsenten
Også glassplaten kan inngraveres etter bestilling. Foto: ProdusentenVis mer

Fra bil til møbel

Noens drøm, andres verste mareritt.

De av oss som har fulgt med på det britiske bilunderholdningsprogrammet Top Gear, har nok fått med oss periodiske innsmett av kreativ delebruk i studio. Bilsetesofaer og motorbord mellom annet. Sett fra et bærekraftig perspektiv, er kanskje ikke denne bruken av bildeler den verste. Det representerer en kreativ form for gjenbruk og de forurenser ikke i sin stille posisjon på stuegulvet. Men det er vel neppe å tvile på at motorinspirert møblering av denne typen er noens aller verste mareritt, selv om det er andres drøm.

Konstorstol med bilkomfort

Uansett: Du trenger du ikke være handymann for å få tak i interiør med duft av bil. For eksempel selger det sør-afrikanske selskapet Wicked Seats den perfekte kontorstolen for deg med motorolje i blodet. Her kan du velge og vrake i setevarianter, med og uten lær, og i diverse farger og størrelser. (Selskapet lager også stoler på bestilling, og viser frem de villeste ideer, fra barstoler med sykkelsete, til kontorstoler med toalettring.)

Priser er imidlertid ikke oppgitt annet enn på forespørsel.

Over til hardere varer

Priser oppgir derimot selskapet V12 Design. De konsenterer seg som navnet kanskje antyder, om helt andre deler av bilen. Her får du motorblokk transformert til for eksempel stuebord eller vinholder. Dette kan ligne på det vi har sett i Top Gears studio.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene starter på 850 pund for et V12-bord, og 1.050 pund for et vinstativ.

Wicked: Sør-Afrikansk gjenbruksproduksjon for deg med mer enn bare litt sans for bilseter. Foto: Produsenten
Alkohol og bilkjøring hører ikke sammen. Men dette er kanskje unntaket ... Foto: Produsenten
Detaljbilde. Blokka hviler ikke rett på gulvet. Foto: Produsenten
Ikke mange spor ava motorolje og smøring her. Foto: Produsenten
Også glassplaten kan inngraveres etter bestilling. Foto: Produsenten


Det er forøvrig ikke bare bildeler vi ser gjenbrukt i fantasifulle interiør. Se disse spektakulære flydel-møblene, som jetmotorsenger og flyvingeskrivebord.

Dette er produkter den nevenyttige bør være i stand til å lage selv. Men kanskje finnes det også norske leverandører av denne formen for kreativ gjenbruk av bildeler? Kjenner du til noe slikt, så tips gjerne andre i forumet, eller debatten nedenfor.