Fort som F med Lexus

Lexus er et luksusmerke produsert av Toyota. Lexus oppgave er å sette de tre tyskerne Audi, BMW og Mercedes til veggs. Men skal de lykkes ”all the way”, er de nødt til også å gå i klinsj med de heftige RS-, M- og AMG-utgavene. Så nå kommer Lexus F.

Fort som F med Lexus

Fort som F med Lexus

  1. Store bilder


De nye toppmodellene fra Lexus skal hete F. Først ute er IS-F 250 med V8 og 425 hester. Det var det amerikanske bransjebladet Automotive News som tidligere denne uken kunne avsløre at Lexus ved utgangen av neste år planlegger å stille med en full serie med F-modeller for å ta opp kampen mot tyskernes verstinger.

Amerikansk patent

Utgangspunktet for Automotive News var registreringer hos det amerikanske patentkontoret U.S. Patent and Trademark Office henholdsvis 8. og 9. november. Der fant de henholdsvis typebetegnelsen IS-F og en stilisert F-logo. Bladet hadde deretter funnet fram til uoffisielle Lexus-kilder som kunne bekrefte saken. Helt uventet er det likevel ikke. Allerede for tre og et halvt år siden kunne vi rapportere følgende; ”Lexus utfordrer BMW M3. Hvis Automedia har rett, er det ikke lenge før Lexus plasserer en V8-motor under IS-panseret.”

Norsk ikke-bekreftelse

Pene potter - neste års mote?
Pene potter - neste års mote? Vis mer


Men sannelig har vi nå noe lett unikt; En offisiell norsk Lexus-bekreftelse på at det enda ikke er offisielt fra Lexus (!) at vi den 8. januar skal få se ”IS-F sport med V8-motor og 425 hestekrefter” som hovedattraksjonen på Lexusstanden North American International Auto Show i Detroit. Dette er visstnok en ”konseptbil”, men som altså skal introduseres i det amerikanske markedet neste år.

Superutgave av IS250

Spionbilde vi publiserte i sommer - se lenke til sak om V8 muskelbunter. Og under ser du det foreløpig eneste offisielle bildet i omløp.
Spionbilde vi publiserte i sommer - se lenke til sak om V8 muskelbunter. Og under ser du det foreløpig eneste offisielle bildet i omløp. Vis mer


IS-F skal altså være en superutgave av IS 250 sportsedan. Og med sin 5,0-liters V8-motor og 425 hester blir den et tilbud til de virkelige entusiastene. I følge insidekildene til Automotive News, skal motoren være en fiklet med utgave av bensinmotoren i hybriden LS 600h. Og det er visstnok Yamaha som har stått for fiklingen. Merk at LS 600h fra før yter 435 hester inkludert to elmotorer.

Heftig klasse

Fort som F med Lexus


I sommer hadde vi her i DinSide Motor en V8-klasse-spionbilde-sak (se lenke under), som tar for seg det vi har og forventer av motorer i denne klassen (selv om vi da trodde det dreide seg om en IS460). Enn så lenge ser det altså ut til at Lexus IS-F 250 i hvertfall på papiret leder, med fem hester mer enn Audi RS4. Vi venter også en snart en ny M3 V8er i samme klassen, med drøyt 400 hester, mens det også spekuleres i at neste generasjon C 63 AMG kanskje kan yte så mye som 500 hester.

Trapesformet eksos

Utseende på LS-F vet vi imidlertid lite om. Foreløpig foreligger kun ett offisielt detaljbilde av bilen, som viser logo og et ganske spesielt eksosutløp.

Sak om V8-muskelbunter finner du her.
BMW M3 med 400-hesters V8 finner du her.

Store små bilder av LS-F finner du her.

Her finner du mer Lexus-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder