Fort frem

Konseptbilen Avantissimo skal vise hvilken retning Audi tenker når nye, store luksusbiler skal introduseres i fremtiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fort frem
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Avanti betyr simpelthen fremover. Den italienske betegnelsen issimo brukes for å forsterke et ord, og dermed blir det klart at Audi legger lista høyt for konseptbilen Avantissimo.

V8 bitrubo

Det som gjør navnet passende er maskineriet under panseret. V8-motoren på 4,2 liter og to turboladere leverer 430 hestekrefter og 600 newtonmeter. Kreftene skal være tilgjengelig allerede fra lavt turtall og du skal ha glede av kreftene over et bredt register. Bak på bilen er det to eksosrør på hver side som bekrefter motorens attributter.

Seks gir og drift på fire

image: Fort frem

Kreftene skulle være enkle utnytte med sekstrinns automatisk girkasse med knapper på rattet. Seks gir skal sikre både skikkelig akselerasjon og stille og drivstofføkonomisk kjøring i høyhastighet.

Det holder ikke med drift på to hjul med slike krefter tilgjengelig. Avantissimo er utstyrt med quattro slik at driften blir pent fordelt på alle fire hjul. ESP (elektronisk stabilitets program) er selvfølgelig også på plass.

Stor

image: Fort frem

Dette er en stor bil med en total lengde på 5,06 meter og en bredde på 1,91 meter. Høyden er imidlertid kun 1,43 meter, noe som er to centimeter lavere enn dagens A6 stasjonsvogn. Avantissimo har fire individuelle seter og baksetene kan skyves frem 11 centimeter, noe som gjør seteryggen flatere. Hvis noen føler for å slappe skikkelig av i 250 kilometer i timen burde dette være tingen.

MMI…

…har i dette tilfellet ikke noe med markedsundersøkelser å gjøre. Dette er Audis Multi Media Interface som er et kontrollsenter for bilens informasjons- og kommunikasjonsutstyr. Både stereoanlegg, TV, DVD, telefon, navigasjonssytem og internettilgang styres med denne en funksjonen.

For at Avantissimo skal kjenne igjen hvem som setter seg inn bak rattet er den utstyrt med en skanner som gjenkjenner fingeravtrykk. Da vil blant annet setet finne dine justeringer, klimaanlegget gi deg din temperatur og stereoanlegget finne den radiokanalen du liker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!