Første offisielle bilder av Mitsubishi Evo X

Etter flere artikler med spionfotografier og bilder av konseptbiler, kan vi endelig vise dere den ferdige produksjonsvarianten av Mitsubishi Lancer Evolution X.

Og det må sies at den nye og tiende utgaven er blant de tøffeste. Riktignok er den noe nedtonet i forhold til Prototype X, og vi kunne kanskje ha ønsket oss en enda frekkere front som vi finner på nevnte konsept, men resultatet er likevel godkjent. Den opp-ned-snudde grillen er fortsatt på plass og frontlysene er dratt lenger ut på sidene enn tidligere. Også hekken har blitt stiligere med høyt plasserte og innoverpekende baklykter. Den store hekkspoileren vitner om potensialet som bor i denne bilen. Dessverre har Mitsubishi ikke sluppet noen bilder av interiøret som burde ha et stort forbedringspotensial i forhold til forgjengeren.

Ny motor

Første offisielle bilder av Mitsubishi Evo X

Første offisielle bilder av Mitsubishi Evo X

  1. Store bilder


Heller ikke de tekniske dataene har blitt sluppet i den ufullstendige pressemeldingen. Det betyr at vi må vente enda en liten stund på informasjon om motor og ytelser. Det vi imidlertid vet, er at det dreier seg om en nyutviklet turboladet lettvektsmotor på fire sylindere og trolig godt over 300 hestekrefter.

Sekvensiell girkasse

Kreftene går til de fire hjulene via en helt ny girkasse som fortjener noen linjer. Mitsubishi opplyser nemlig at den er av typen ”automatisert manuell”. Det vil si at vi snakker om en slags sekvensiell sekstrinnskasse. Nevnte noen rally? Så gjenstår det bare å se om den blir like vellykket som Volkswagens DSG eller nok et sorgens kapittel i de semi-automatiske girkassers historie…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elektronisk styrt firehjulsdrift

Første offisielle bilder av Mitsubishi Evo X


Firehjulsdriften er også ny og bærer det småpretensiøse navnet S-WAC2 (Super All Wheel Control 2). Systemet jobber elektronisk og fordeler kreftene til de hjulene som til enhver tid har mest grep.

Øvrig detaljer må vi vente på til den offisielle lanseringen på Frankfurt-utstillingen i høst. Når bilen kommer på det europeiske markedet, er ikke helt klart, men regn med at den er klar om et års tid.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder