Første kjøreinntrykk av Tesla Model 3

- Dæven den ser veldig bra ut, sier en oppspilt Bjørn Nyland på telefon fra USA.

<B>FØRSTE TUR:</B> Bjørn Nyland var idag blant de første i verden til å sitte på med en Model 3.  Foto: YOUTUBE / BJØRN NYLAND)
FØRSTE TUR: Bjørn Nyland var idag blant de første i verden til å sitte på med en Model 3. Foto: YOUTUBE / BJØRN NYLAND)Vis mer

Tesla lanserte tidlig fredag morgen sin fjerde bil siden 2008, og denne gangen var det Model 3 som så dagens lys. Bjørn Nyland, som kanskje er best kjent som «Tesla-Bjørn» på YouTube, var i natt på plass under lanseringen av bilen, som ikke kommer i butikkene før høsten 2017.

Han er også blant de aller første i verden som har sittet i den splitter nye folkebilen til Tesla.

- Ved første øyekast syntes jeg den har fått elementer fra både Maserati og Porsche, men så skal den jo fungere som en liten familiebil, forteller Nyland.

Han trekker i tillegg frem at frontvinduet er hentet fra Model X.

LES OGSÅ: Vant Model X via vervekonkurranse

- Tilnærmet lik som Model S

Med et drøyt minutt i passasjersetet er det riktig nok vanskelig å si mye om kjøreegenskapene til en splitter ny bil, men Nyland er en erfaren Model S sjåfør og er trolig den i Europa som har lagt flest mil bak seg med en slik bil.

- Det aller første inntrykket jeg fikk var at den krenget lite i svingene, og kjøreopplevelsen i seg selv var tilnærmet lik Model S.

Som følge av den korte turen er det vanskelig å si så mye om hvor godt bilen sitter på veien, men Nyland forteller at han kjenner igjen mange av egenskapene fra Model S.

- Det var litt vanskelig å få et godt inntrykk, men jeg tror vi kan regne med at den kan bli noe i nærheten av 70D eller 85D, men naturlig nok ikke like rask, sier han.

Du kan se video av Nylands tur nederst i saken.

LES OGSÅ: Her kan du lese alt om den nye Model 3

PÅ TUR: Tesla Designer Franz von Holzhausen (t.v), Bjørn Nyland og Kona møttes under lanseringen av Model 3.  Foto: PRIVAT
PÅ TUR: Tesla Designer Franz von Holzhausen (t.v), Bjørn Nyland og Kona møttes under lanseringen av Model 3. Foto: PRIVAT Vis mer


Sprekere enn de fleste

Selv om Model 3 ikke kan måle seg med størrelsen til P85D, forteller Nyland at den føltes sprek de korte meterne de akselererte.

- Den blir nok ikke like sprek som Model S og X, men jeg tror den lett drar ifra både Leaf og Bolt uten særlige vansker, forteller Nyland.

- De andre elbilene er på mange måter sjanseløse når det kommer til rekkevidde og tid også. Alle bilene vil dessuten bli mulig å superlade, hvilket gjør det mye lettere å reise på lengre turer.

Elon Musk, som er grunnlegger av Tesla Motors, uttalte under lanseringen at de hadde som mål å doble antallet av superladere innen Model 3 var på veien.

Kjent i elbilmiljøet

«Tesla-Bjørn» fikk store oppslag da han høsten 2015 ble Europas vinner av en Tesla Model X.

Nyland har lenge vært interessert i biler og etter at han begynte å legge ut filmer på Youtube økte interessen rundt han også.

Enkelte av videoene hans, som i hovedsak dreier seg om tester, turer og nye oppdateringer omkring hans Tesla Model S, har nå blitt sett over 1 million ganger.

Du kan lese mer om Nylands eventyr på facebook.