Første kjøreinntrykk av Tesla Model 3

- Dæven den ser veldig bra ut, sier en oppspilt Bjørn Nyland på telefon fra USA.

FØRSTE TUR: Bjørn Nyland var idag blant de første i verden til å sitte på med en Model 3.  Foto: YOUTUBE / BJØRN NYLAND)
FØRSTE TUR: Bjørn Nyland var idag blant de første i verden til å sitte på med en Model 3. Foto: YOUTUBE / BJØRN NYLAND) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla lanserte tidlig fredag morgen sin fjerde bil siden 2008, og denne gangen var det Model 3 som så dagens lys. Bjørn Nyland, som kanskje er best kjent som «Tesla-Bjørn» på YouTube, var i natt på plass under lanseringen av bilen, som ikke kommer i butikkene før høsten 2017.

Han er også blant de aller første i verden som har sittet i den splitter nye folkebilen til Tesla.

- Ved første øyekast syntes jeg den har fått elementer fra både Maserati og Porsche, men så skal den jo fungere som en liten familiebil, forteller Nyland.

Han trekker i tillegg frem at frontvinduet er hentet fra Model X.

LES OGSÅ: Vant Model X via vervekonkurranse

- Tilnærmet lik som Model S

Med et drøyt minutt i passasjersetet er det riktig nok vanskelig å si mye om kjøreegenskapene til en splitter ny bil, men Nyland er en erfaren Model S sjåfør og er trolig den i Europa som har lagt flest mil bak seg med en slik bil.

- Det aller første inntrykket jeg fikk var at den krenget lite i svingene, og kjøreopplevelsen i seg selv var tilnærmet lik Model S.

Som følge av den korte turen er det vanskelig å si så mye om hvor godt bilen sitter på veien, men Nyland forteller at han kjenner igjen mange av egenskapene fra Model S.

- Det var litt vanskelig å få et godt inntrykk, men jeg tror vi kan regne med at den kan bli noe i nærheten av 70D eller 85D, men naturlig nok ikke like rask, sier han.

Du kan se video av Nylands tur nederst i saken.

LES OGSÅ: Her kan du lese alt om den nye Model 3

PÅ TUR: Tesla Designer Franz von Holzhausen (t.v), Bjørn Nyland og Kona møttes under lanseringen av Model 3.  Foto: PRIVAT
PÅ TUR: Tesla Designer Franz von Holzhausen (t.v), Bjørn Nyland og Kona møttes under lanseringen av Model 3. Foto: PRIVAT Vis mer


Sprekere enn de fleste

Selv om Model 3 ikke kan måle seg med størrelsen til P85D, forteller Nyland at den føltes sprek de korte meterne de akselererte.

- Den blir nok ikke like sprek som Model S og X, men jeg tror den lett drar ifra både Leaf og Bolt uten særlige vansker, forteller Nyland.

- De andre elbilene er på mange måter sjanseløse når det kommer til rekkevidde og tid også. Alle bilene vil dessuten bli mulig å superlade, hvilket gjør det mye lettere å reise på lengre turer.

Elon Musk, som er grunnlegger av Tesla Motors, uttalte under lanseringen at de hadde som mål å doble antallet av superladere innen Model 3 var på veien.

Kjent i elbilmiljøet

«Tesla-Bjørn» fikk store oppslag da han høsten 2015 ble Europas vinner av en Tesla Model X.

Nyland har lenge vært interessert i biler og etter at han begynte å legge ut filmer på Youtube økte interessen rundt han også.

Enkelte av videoene hans, som i hovedsak dreier seg om tester, turer og nye oppdateringer omkring hans Tesla Model S, har nå blitt sett over 1 million ganger.

Du kan lese mer om Nylands eventyr på facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer