Første BMW-Rolls

Ved årsskiftet overtar BMW prestisjemerket Rolls Royce fra Volkswagen. Spionbildene antyder at det ytre sett ikke blir alt for store forandringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Første BMW-Rolls
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nye Rolls Royce med kodenavn RR01 er en helt ny bil. BMW har valgt å konsentrere seg om store endringer i de tingene du ikke ser. Den karakteristiske grillen er for eksempel ikke tuklet mye med.

Mer limousin

Bildene Automedias fotograf har tatt under testing sør for København viser enn Rolls Royce som er mer limousin enn forgjengeren Silver Seraph. Den så mer ut som en skikkelig stor sedan. Stemmer antagelsene som ligger i det manipulerte bildet er det særlig takkonstruksjon og vinduer rundt baksetet som skiller seg fra utgående modell.

Dette blir enda mer understreket ved at den nye Rollsen sannsynligvis får såkalte ”suicide-doors”, det vil si baksetedører som er hengslet i bakkant.

Større V12

(Bildet er manipulert)
(Bildet er manipulert) Vis mer

Rolls Royce Silver Seraph tusler i dag av gårde med en 5,4-liters V12. Det gjør den i stand til å flytte sine 2,3 tonn fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder, men den blir kritisert for å mangle kraft på lave turtall. Den nye motoren blir på 6,8 liter ifølge Automedia. Utgangspunktet for den enorme V12-motoren er den som er presentert i nye BMW 7-serie.

For å unngå kritikk om manglende kraft på lavt turtall vil den nye V12-motoren bli utstyrt med BMWs Valvtronic-system for variabel ventilstyring. Ifølge Automedia vurderer BMW også et system for å kutte ut enkelte sylindere under lav belastning, samt direkteinnsprøytning, for å klare utslippskrav og for å redusere bensinforbruket.

1000 stk.

image: Første BMW-Rolls

Produksjonen av den nye Rollsen starter sent på høsten. Målet er å produsere, og finne kjøpere til, 1000 biler i året. På samme måte som med Mini har BMW valgt å se frem i tid under utviklingen. Det er tvilsomt at det lett kan bygges en pickup på plattformen til RR01, men det skal ifølge Autormedia være en smal sak å få til både en kupé og en kabriolet.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere spionartikler.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!