Første bilder av Porsche Panamera

Porsche forsøker seg med nok en ny modell. Denne gangen er det en lav firedørs de skal i ilden med.

Første bilder av Porsche Panamera

Første bilder av Porsche Panamera

  1. Store bilder
Første bilder av Porsche Panamera


Porsche-sjefen Wendelin Wiedeking har nylig bekreftet Panamera i et intervju med tyske Auto Motor & Sport, og her er det levende beviset på at vogna er på vei. Porsche har også bekreftet at Panamera kommer i 2009. I så fall har Porsche tenkt å kjøre mange runder på Nürburgring siden de allerede er i gang!

Panamera

Porsche vil satse på enda et modellnavn i tillegg til Boxster, Cayman, Carrera og Cayenne. Navnet Panamera er avledet fra langdistanseløpet Carrera Panamericana.

Mercedes har allerede sin firedørs kupé, CLS, på markedet og flere lignende biler er på vei. Aston Martin har vist sin Rapide, Audi jobber med A5 og Volkswagen har også planer om noe i denne gata.

Panamera ligner veldig på en forvokst 911, og fronten vil nok bære tydelig preg av hvilken fabrikk som bygger den. Fire dører hører med og Panamera avrundes bak med en type kombikupé. En stor vinge er også forsøkt tildekket.

Motor

Motormessig er det mye som kan skje foreløpig, men at det blir stort er det liten tvil om. Motoren i Panamera skal også sitte foran. Porsche har også planer om hybriddrift, men det er foreløpig Cayenne som er mest aktuell for det. I Panamera er det nye motorer i forhold til Cayenne og en V6 på cirka 300 hestekrefter, en V8 med 400 og en V8 turbo med 500 er de foreløpige anslagene. Panamera blir også mest sannsynlig bakhjulsdrevet.

Her finner du store spionbilder av Panamera.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder