Forsiktige norske bilkjøpere

Mens økningen i bilsalget i Europa i november var på 4,7 prosent, gikk salget ned tilsvarende antall prosent her på berget sammenlignet med samme måned i fjor.

Volkswagen Passat troner på salgstoppen hittil i år her til lands
Volkswagen Passat troner på salgstoppen hittil i år her til lands Vis mer

Forsiktige norske bilkjøpere

  1. Store bilder
Toyota Corolla er Norges nest mest solgte bil så langt i 2006
Toyota Corolla er Norges nest mest solgte bil så langt i 2006 Vis mer


Totalt 8.744 eksemplarer ble solgt i november måned. Nedgangen skyldes trolig hovedsakelig at folk avventer avgiftsendringene som trer i kraft fra 1. januar 2007. I løpet av årets elleve første måneder ble det solgt 98.131 biler, en svak tilbakegang på 1,8 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Suzuki Vitara

Norges mest solgte bilmodell forrige måned var Suzuki Grand Vitara, hårfint foran Volkswagen Passat med 377 mot 374 solgte eksemplarer. Sammenlagt i år er det imidlertid Passat som leder med Toyota Corolla, Volkswagen Golf og Toyota Avensis på henholdsvis andre-, tredje- og fjerdeplass. Ikke overraskende er det derfor Toyota og Volkswagen som ligger an til å bli Norges klart mest solgte bilmerker i 2006. Toyota leder før desember med snaut 400 biler og har et totalsalg på 14.208 eksemplarer.

Salgsøkning i Europa

I Europa er trenden en litt annen. Det totale salget i november var på 1.251.670 biler, en økning på over 56.000 eksemplarer sammenlignet med i fjor. Ved inngangen til desember hadde europeiske bilkjøpere handlet 14.558.973 biler, en fremgang på 1,4 prosent fra 2005.

Opel Astra

På en tredjeplass finner vi Volkswagen Golf
På en tredjeplass finner vi Volkswagen Golf Vis mer


Europas mest populære bilmodell i november var Volkswagen Golf, men det er Opel Astra som så langt ligger an til å vinne salgskappløpet sammenlagt i 2006 med hittil 411.299 solgte biler. Renault Clio, Ford Focus og Fiat Grande Punto ligger på henholdsvis andre, tredje og fjerdeplass. Ser vi på merkestatistikken ligger Volkswagen relativt klart i tet med 1.539.187 solgte eksemplarer foran Opel på andre og Renault på tredje.

  • Store bilder av noen av Norges og Europas mest populære bilmodeller finner du her
  • Kilder: JATO, Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)