Fornyet rallyjern fra Subaru

Subaru Impreza er en sterkt rallyinspirert familiebil med sportsbilprestasjoner på billigsalg. Snart kommer den i ny utgave.

Subaru Impreza WRX, og ikke minst verstingen STi, har gjort sterkt inntrykk på mange bilentusiaster opp gjennom årene. Sist vi testet den, for et par år siden, ble vi mektig imponert over den rå og upolerte kjøreopplevelsen den tilbyr. I praksis har den bare én konkurrent og den heter Mitsubishi Lancer Evolution. Til gjengjeld er denne rivalen usedvanlig tøff, og bygd etter nøyaktig samme konsept, konkurrerer de om mange av de samme kundene.

Fra Tokyo

Desto mer interessant er det da at de begge kommer i helt nye versjoner nå i høst på Tokyo Motor Show. Nye Mitsubishi Lancer Evo har vi allerede sett offisielle bilder av, men de færreste tekniske data er klare. Det vi vet er imidlertid spennende nok: Ny turbomotor på over 300 hester, oppgradert firehjulsdrift og semi-automatisk sekstrinnskasse.

Ventetid

Fornyet rallyjern fra Subaru

Fornyet rallyjern fra Subaru

  1. Store bilder
Fornyet rallyjern fra Subaru


Subaru Impreza på sin side er allerede presentert i standardutgave, men vi må enda vente en liten stund før vi kan se bilder av de heftigste variantene; WRX og WRX Sti som ferdige produksjonsbiler. I mellomtiden kan vi kose oss med disse spionbildene.

Over 300 hester

På bildene er det lett å se at det dreier seg om en heftig motorisert utgave av den japanske kompaktklassebilen. Luftinntaket på panseret og de store felgene avslører det. Regn med over 300 hestekrefter og rundt 400 newtonmeter fra den 2,5-liter store boksermotoren på fire sylindre.

Neste år

Også kjøreegenskapene har stått i fokus under utviklingen av nye Impreza WRX og STi. Bakhjulsopphenget er nå mer kompakt og firehjulsdriftsystemet bearbeidet. Noen semi-automatisk girkasse blir ikke tilgjengelig ved introduksjonen, men skal i følge vår samarbeidspartner Automedia være klar ved første facelift som kommer allerede året etter salgsstarten tidlig i 2008.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer