Fornyelse av populær småbil: Hyundai Getz

Den fjerde mest solgte småbilen her i landet, Hyundai Getz, har fått en ansiktsløftning, samt sprekere motorer. Internasjonal debut vil finne sted i Frankfurt om halvannen måned, men bilen er allerede lansert i hjemmemarkedet Korea.

Fornyelse av populær småbil: Hyundai Getz

Fornyelse av populær småbil: Hyundai Getz

  1. Store bilder
Fornyelse av populær småbil: Hyundai Getz
Fornyelse av populær småbil: Hyundai Getz
Utgående modell
Utgående modell Vis mer


Den mest populære bilen i Hyundais modellutvalg, Getz, ble i Norge nyregistrert i 632 eksemplarer i første halvår i år ifølge tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det plasserer den på fjerde plass på registreringsstatistikken etter Toyota Yaris, VW Polo og Peugeot 206. Siden Getz ble lansert i mai 2002 har den solgt i over en halv million eksemplarer totalt. Nå får den en gjennomgående oppgradering.

Oppfriskning inne og ute

Hyundai Getz har altså fått en ansiktsløftning. Nye Getz ble presentert i Korea, der den heter "Click", den 15. juli, og bilen vil bli vist for Europeisk publikum i september. I tråd med det som har blitt bilindustriens norm tar den altså fatt på annen halvdel av sitt modell-liv. Endringene er særlig synlige på front- og baklykter samt støtfangerne. Innvendig er det synlige et modernisert dashbord og oppgraderte fargeutvarg. Det usynlige er passasjerkollisjonspute som kan deaktiveres og aktive hodestøtter. Nye Getz kan også få også rattkontroll for stereoanlegget, armlene mellom forsetene og lys i hanskerommet.

Sprekere motorer - og ESP!

Den viktigste nyheten med nye Getz er sannsynligvis tilgjengeligheten av ESP (elektronisk stabilitetskontroll), et sikkerhetsutstyr alle moderne biler burde ha. Dette er særlig velkommen ettersom motoriseringene er oppgradert. Dagens 1,3-liter blir erstattet av en motor på 1,4 liters slagvolum som leverer 95 hestekrefter og 125 newtonmeter dreiemoment. 1,6-litersmotoren yter 106 hester og 144 newtonmeter.

En helt ny 1,5 liters dieselmotor kommer i to varianter: En som yter 88 hestekrefter og en på hele 110 hester. Sistnevnte har et dreiemoment på nesten 240 newtonmeter.

Vi vil komme tilbake utpå høsten med mer informasjon om den oppgraderte Hyundai Getz.

Klikk her for store bilder.

Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder