Formel 1 offroad

Ja, du leste riktig. Og her er beviset.

<strong>UT AV FJØSET:</strong> Redbull-stuntet inkluderer både grus, fjøs og Formel 1.
UT AV FJØSET: Redbull-stuntet inkluderer både grus, fjøs og Formel 1.Vis mer

Dette er den typer saken man må se for å tro det. Hele greia er selvfølgelig et gedigent PR-stunt, men det gjør ikke handlingen mindre spektakulær. Nå har nemlig RedBull sendt David Coulthard ut på tur i en F1 bil – offroad.

Se video lenger ned

Utenfor allfarvei i Afrika

Biffens hjemland

Det hele handler om datoen 18. November 2012. Da finner nemlig det første F1-løpet sted på den nye banen i Austin, Texas. Dette er midt i området hvor oksene fores opp for å bli til de feteste biffer. Det er her de virkelige rødnakkene stammer fra, og det bor knapt en mann i området som ikke har en diger pick-up på tunet.

Se det sammenleggbare rattet

Spennende beliggenhet

Men Austin er så mye mer enn dette. Byen er den 15. største i USA, og er også kjent for å være et teknologisenter. Byen har en middeltemperatur året rundt på 20 grader, de har 300 soldager i året, og som de selv sier, et ”World-Class” natteliv. Utover dette har byen fått priser for alt fra å være den grønneste byen i USA, til å være USAs sikreste by.

Midt oppe i dette åpner altså en helt ny bane, Circuit of the Americas, godkjent av FIA for F1 bare på bakgrunn av tegningene. Banen er nemlig ikke ferdig enda, men vil bli det i god tid før første F1-løp, 18. november neste år.

Heftig offroad i Argentina

Nye tanker

I anledning det nye anlegget tok RedBull med seg sin rullende showbil, en fullverdig F1 så klart, for en spinn rundt i Austins gater, før den satte av sted mot baneanlegget, og tok den første runden som noensinne er kjørt på stedet. Og det før banen engang var asfaltert.

Banen skal bli nær 5,5 km lang, og gjennom løypa er det rimelig store høydeforskjeller. Dette, i tillegg til svingkombinasjonene, skal gjøre banen til en av de mest spektakulære. Det taler godt for amerikansk racing, som mer enn noen annen har handlet om å kjøre rett frem, eller rundt på en ovalbane.

På tur i bilens helvete

Se offroad-runden her:

Vil du ha mer informasjon om Circuit of the Americas? Se denne: