Forhøyet Golf oppdatert

Volkswagen Golf har akkurat kommet i ny utgave. Det betyr at den forhøyde versjonen med tilnavnet Plus også oppdateres.

Men den oppdaterte utgaven kalles ikke en helt ny generasjon, slik man gjør med vanlige Golf. Nå er riktignok Golf VI svært lik forgjengeren, men likevel annerledes nok til at Volkswagen velger å kalle den for en ny modell. Det gjør man ikke med Golf Plus som omtales som en oppdatert utgave, eller en ansiktsløftning.

Tilnærming

Nå henger dette også sammen med at Golf Plus bare er drøyt tre år gammel. Endringene som likevel skjer er en klar tilnærming til Golf VI, den sjette og nyeste generasjonen. Blant annet er grillen blitt mer lik. Ellers er det ganske forsiktige justeringer.

Også innvendig er det lett å kjenne igjen Golf Plus. Men instrumentene og multifunksjonsrattet er nytt. Som før er Golf Plus romsligere enn vanlige Golf, ikke minst i baksetet.

Nye motorer

Forhøyet Golf oppdatert


Når det gjelder motorer er Golf Plus oppdatert i likhet med Golf. Det betyr alternativer fra 80 til 140 hester. Dieselmotorene er nye og benytter nå utelukkende common rail-innsprøytning. Det gir betydelig forbedret gangkultur og lydkomfort, men også bedre drivstofføkonomi. 2.0 TDI med 140 hester skal bruke relativt beskjedne 0.51 liter per mil.

Oppdatert Golf Plus kommer til Norge i april. Prisene er ikke fastsatt.