Forenklet forelegg? Kast giroen

Dette er giroen du kan kaste med god samvittighet.

Dersom du har fått bot, kan du kaste den første giroen.  Foto: Colourbox.com
Dersom du har fått bot, kan du kaste den første giroen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utgifter kommer aldri beleilig. Heller ikke når de dukker opp som forenklede forelegg, for slike kan svi.

Et øyeblikks fravær av årvåkenhet kan være nok til at man vipper over fartsgrensen, at det grønne lyset var nærmere rødt enn grønt, og så videre.

Feil grunnlag: - Ikke vedta boten!

DinSide oppfordrer naturligvis alle til å overholde trafikkregler og alle andre av Norges lover, men dersom uhellet likevel skulle være ute, så finnes det håp.

I en ganske lang periode kan du nemlig beholde pengene staten egentlig skulle hatt, uten renteomkostninger.

Derfor kan den kastes

Hendelsesforløpet er som følger. Dersom du skulle få et forenklet forelegg som du vedtar på stedet, så får du også en innbetalingsblanket på stedet.

Denne giroen inneholder imidlertid ikke et KID-nummer, og den trenger du altså ikke å betale. Hvis du i stedet ønsker å utsette betalingen så lenge som mulig på lovlig vis, ja så er det ikke bare det at du ikke trenger å betale den, men du skal ikke betale den.

Hele poenget er nemlig at du heller bør vente til det kommer en ny giro fra Statens innkrevningssentral i posten. Og det stopper ikke der heller.

Så høy blir boten

Tidtrøyte

KONTAKT DEM: Er du i tvil, bør du kontakte politiet. Foto: Wemunn Aabø/Politidirektoratet
KONTAKT DEM: Er du i tvil, bør du kontakte politiet. Foto: Wemunn Aabø/Politidirektoratet Vis mer


For deg som ønsker utsettelse er det nemlig godt nytt å få vite at Statens Innkrevningssentral har mye å gjøre.

De sier selv at det kan ta et sted mellom 3-6 uker før du hører noe fra dem, men i praksis tar det som regel enda lenger tid.

Når du endelig får den nye giroblanketten, så trenger du heller ikke betale denne. Derimot har denne et gyldig KID-nummer, og med dette starter prosessen for ytterligere utsettelse av betalingen.

På denne fakturaen du nå har fått av Statens innkrevingssentral er det ikke lagt til noen gebyrer eller renter av noe slag. I teksten på fakturaen står det også skrevet at dersom du ikke kan betale fakturaen, så kan du gå inn på deres nettside www.sismo.no, og alternativt dele opp kravet i avdrag, eller utsette betalingen i sin helhet.

Tutebøter

Praktiske gjøremål

Du logger inn på www.sismo.no ved help av bank-id, kodebrikken du benytter i nettbanken. Etter å ha logget inn kommer du til ”Din side” hos Statens innkrevingssentral.

Her er det fire faner du kan velge blant. Kravoversikt, Betalingsavtaler, Innboks, og Din profil. Disse er selvforklarende, og prosessen med å bestille en betalingsavtale er gjort på sekunder.

Du kan selv sette dato for første avdrag, og dette kan settes nær ytterligere 2 måneder frem i tid. Resultatet er at du i det store og hele har lånt penger rentefritt i flere måneder, i tillegg til å ha gjort selve innhugget på din personlige konto mindre smertefritt.

Ikke rart de fikk bot: Se parkeringstabbene

Bare husk en ting!

Det dummeste du kan gjøre er å stikke hodet i sanden og håpe at ”problemet” forsvinner.

Det gjør det nemlig ikke, og da blir det fort vekk veldig kostbart, for ingen har høyere tilleggsgebyrer enn statlige organer, og ingen har sterkere midler til å få inndratt pengene.