Ford Transit Connect blir elbil

Trofast arbeidshest går grønt.

Trans Electric har en hemmelighet Foto: Produktbilde
Trans Electric har en hemmelighet Foto: Produktbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka slapp Ford pressemeldingen som bekrefter at Ford og Azure Dynamics skal starte produksjon av en batteridreven Ford Transit Connect. Og dette er heller ikke noe vagt framtidsprosjekt: Bilene med batterielektrisk drivlinje fra Azures skal være klare for levering til europeiske kunder allerede neste sommer.

- Dette er gode nyheter i Norge, der myndighetene har innført en rekke tiltak for å stimulere til salg av elektriske biler, sier adm. direktør Thormod Skofsrud fra Ford Norge.

Les også: De fantastiske elbil-fordelene

Men hvorfor varebil?

Vel, forklaringen er egentlig ganske opplagt:

  • Nyttekjøretøy som Transit Connect har ofte kort kjørelengde med hyppig start og stopp i tett bytrafikk, noe som er negativt for drivstofforbruket. Her har naturlig nok elbilene en klar fordel.

  • De fleste varebiler returnerer også til et fast sted hver kveld. Dermed kan batteriene enkelt lades i løpet av natten, slik at bilene alltid er klare til bruk.

Ladetiden på Transiten er oppgitt til mellom 6 til 8 timer, og på et fullt batteri skal den 2,2 tonn tunge bilen ha en beregnet rekkevidde på 130 km.

Ytterligere detaljer om tilgjengelighet og priser vil bli offentliggjort nærmere lanseringstidspunktet.

Viktig fordi

At det blir bra å kutte utslippene fra varebiltransporten er selvsagt viktig i seg selv, men kanskje like viktig er erfaringene Ford får.

Klarer de å lage en velfungerede elvarebil, bør det heller ikke være lenge før de første el-personbilene kommer, og det er da også bekreftet at Ford Focus Electric skal komme året etter, altså i 2012.

Les også: Mer om elbil fra DinSide!

Kilde: Pressemelding Ford Norge.