Ford: Thunderbird gjenoppstår!

The Fabulous Thunderbirds spiller drivende blues-rock, og har hentet navnet fra en amerikansk klassiker - nemlig Ford Thunderbird. Bilen som skulle konkurrere mot Chevrolet Corvette, kommer tilbake - fullstappet med nostalgi…

Ford: Thunderbird gjenoppstår!

Ford: Thunderbird gjenoppstår!

  1. Stort bilde bakfra
  2. Stort bilde forfra

Eldre modeller av Ford Thunderbird har i dag blitt et ettertraktet samlerobjekt over hele verden, spesielt i USA - og det er nok liten tvil om at bilen som Ford lanserer i 2002 også vil bli ettertraktet.

V8 og bakhjulstrekk

Foreløpig er imidlertid opplysningene sparsomme fra Ford sin side hva gjelder motorer og kraftoverføring på Thunderbirden som skal lanseres i 2002. Likevel er sannsynligheten stor for at vi vil finne en V8 motor under det lange panseret, og at kreftene skal fordeles til veibanen via bakhjulene.

Klassiske linjer

Mer åpenhjertige har Ford imidlertid vært med detaljene om hvordan bilen skal se ut, og Ford-sjefen, Jaques Nasser, har da også uttalt at produksjonsmodellen ikke vil vike nevneverdig fra konseptet som ble vist på bilutstillingen i Detroit for halvannet år siden. Det betyr at designet på T-bird anno 2002 vil ha klare trekk fra modellen som ble lansert i 1955.

Både scoopet på panseret, den karakteristiske grillen og hardtoppen med sine to runde vinduer på b-stolpen vil derfor bestå - sammen med det tradisjonsrike Thunderbird-merket som er plassert over grillen.

  • Les vår omtale fra avdukningen i Detroit