Ford S-MAX: konkurrent til VW Touran og Toyota Verso

Som vi antok da vi iakttok konseptbilen SAV under bilutstillingen i Genève i mars i fjor har det ikke tatt veldig lang tid for å sette igang produksjonsstadiet av den nye fleksibilen som bygger videre på Focus C-MAX-idéen og gir småbarnsfamilier med aktiv livsstil nok et alternativ.

Ford S-MAX: konkurrent til VW Touran og Toyota Verso

Ford S-MAX: konkurrent til VW Touran og Toyota Verso

  1. Store bilder!
Ford S-MAX: konkurrent til VW Touran og Toyota Verso


Ford Europa har nå gitt produksjonsversjonen av sin SAV-konseptbil et offisielt navn. Den vil hete Ford S-MAX. Dette er ifølge Ford for å indikere at den matcher sportslig stil og kjøreglede med god plass og fleksibilitet.

5 seter eller 5+2

I pressemeldingen fra Ford heter det videre at dette er en bil som kan plasseres mellom Ford Mondeo stasjonsvogn og syvseteren Ford Galaxy. Størrelsesmessig er det litt vanskelig å plassere den da dimensjonene ikke er oppgitt. Imidlertid burde den befinne seg i en størrelsesorden og en kategori som kan sammenlignes med Toyota Verso, VW Touran, Mazda 5 og Renault Grand Scenic. Som det er vanlig i kategorien vil kundene kunne spesifisere bilen med to eller tre seterader med Fords nye, såkalte FFS-system, som gir fem seter eller en konfigurasjon på 5+2. For de som husker den spektakulære konseptmodellen Iosis som vi omtalte i forbindelse med Frankfurt-utstillingen i fjor: S-MAX er den første produksjonsmodellen som integrerer elementer av den såkalte kinetiske designen som Iosis eksemplifiserte ved den anledning.

Ford S-MAX: konkurrent til VW Touran og Toyota Verso


Debuterer i Genève

Det er ingen tvil om at Ford med denne bilen, etter å ha presentert helt nye Galaxy for bare noen måneder siden, styrker sin posisjon betraktelig i markedet for familiebiler. Dette bidrar i sin tur til å styrke Fords produksjonssenter i Belgia, hvor et investeringsprogram på nær 6 milliarder kroner er i ferd med å bli realisert i et nytt fleksibelt produksjonssystem. Her vil nye S-MAX bli produsert side om side med nye Galaxy og Mondeo - fra 2007 med neste generasjon Mondeo.

Priser og spesifikasjoner vil bli kjent i anledning av at Ford S-MAX vil gjøre sin debut på bilutstillingen i Genève i mars. Salget vil komme i gang til sommeren.

For de som synes de drar kjensel på bildene som vises her, er ikke det så rart; det dreier seg nemlig om prototypen - eller konseptet - som ble vist i fjor vår. Dette mens vi venter på ferske bilder av produksjonsmodellen.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder