Ford MyKey gir deg makt

Nå kan du ta kontroll over bilen din, uten å være tilstede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du blant de som sitter livredd hjemme når ungdommen er ute og kjører bil? Nå kan du snart gjøre noe med det, så sant det er din bil de er ute med.

Behold lappen etter fyllekjøring

Ford skal i 2012 lansere systemet MyKey i Europa. Dette er et system som lar deg programmere en mengde funksjoner i bilen, og på den måten gir deg en viss form for kontroll over hva bilen kan utsettes for, selv når du ikke er tilstede. Det er rett og slett noe tilsvarende den foreldrekontrollen vi ser på enkelte elektroniske dingser vi har i heimen.

Nyttige begrensninger

Hastighet er en av de naturlige tingene du kan kontrollere med MyKey, og du kan sette flere forskjellige nivåer for hvor fort bilen kan gå, eller når den skal varsle føreren om at en grense er nådd. I tillegg kan du bestemme hva som skal være høyeste volum på stereoanlegget, eller hvilke kanaler det er sømmelig for ungdommen å høre på. Og, som om det ikke er nok. Stereoanlegget gir ikke en lyd fra seg før setebeltene er på.

Tidligere lansert i USA

Som far, så sønn

Far i huset er kanskje litt av en villmann bak rattet, og er glad i å skru av alle elektroniske hjelpemidler i bilen, som ESP, antispinn og så videre. Med MyKey kan du rett og slett hindre at disse sikkerhetssystemene er mulig å skru av. Så kommer det naturlige spørsmålet. Vil ungdommen like dette overformynderiet?

image: Ford MyKey gir deg makt


Du bestemmer

Om ungdommen fikk velge, så er vel svaret sikkert nei. Derimot sier 53 prosent av deltakerne i undersøkelsen at de ville være mer villig til å låne bort bilen sin til husets yngste førere dersom de hadde et slikt system. Om ungdommen fikk velge mellom å låne bilen eller ikke, så er antagelig svaret gitt på forhånd, og det er dette Ford har sett verdien av.

Mange vil ha alkolås

MyKey + Sync

Ford har tidligere også lansert systemet Sync sammen med Microsoft. MyKey og Sync vil sammen gi en god løsning for nødhjelpsassistanse i bilen når ungdommen er på tokt. Hvordan Sync og nødhjelpsassistansen virker kan programmeres gjennom MyKey. De fleste leverandører av slike nødhjelpsassistanser bruker teknologi som innebærer en mobiltelefon. Dette innebærer igjen et abonnement med påfølgende kostnad. Ford ser derimot dette som et livreddende tiltak, og har derfor valgt å tilby dette til kundene som en gratis service i hele bilens levetid.

Høyrisiko

Førere under 25 år skal i følge Ford ha tre ganger så høy sannsynlighet for å bli involvert i en alvorlig bilulykke. MyKey skal gå rett inn i kjernen til årsakene for mange av ulykkene, som altså er fart, bilbelte, og forstyrrende elementer. Ford MyKey vil komme på markedet i Europa i begynnelsen av 2012.