Ford Mondeo Hybrid blir 35.000 kroner billigere!

For å lokke til seg kunder økes utstyrsnivået mens prisen senkes. Men det er en ulempe du bør være klar over.

<b>TAR GREP:</b> Ford ser at mye av salget dreies over mot hybridbiler. Nå vil de ha sin del av kaken.  Foto: CHARLIE MAGEE
TAR GREP: Ford ser at mye av salget dreies over mot hybridbiler. Nå vil de ha sin del av kaken. Foto: CHARLIE MAGEEVis mer

Ford har solgt over 2.000 eksemplarer av Mondeo så langt i år av modellen som ble fornyet i fjor høst. Men det er åpenbart ikke nok. For i et marked som stadig dreier mot mer miljøvennlige biler, ønsker Ford nå å ta en større andel av salget.

Les mer: Nå kommer de ladbare hybridene

STORFORNØYD: Presseansvarlig hos Ford Norge, Anne Sønsteby, presiserer at Mondeo hybrid er en attraktiv modell til en hyggelig pris. Foto: FORD
STORFORNØYD: Presseansvarlig hos Ford Norge, Anne Sønsteby, presiserer at Mondeo hybrid er en attraktiv modell til en hyggelig pris. Foto: FORD Vis mer

– Vi ser at hybridsegmentet vokser, også i denne bilklassen. Med mer utstyr og prisreduksjon på 35.000 kroner mener vi dette er en svært attraktiv pakke, sier informasjonsdirektør hos Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Men den er IKKE ladbar

Hun forklarer videre at de er fornøyde med det motorutvalget kundene har å velge blant fra før på deres bil, som består av sju ulike varianter med for- eller firehjulstrekk.

Markedet dreies nå mot ladbare hybridbiler. Er det en teknologi vi kan vente å se i Mondeo?

- Jeg kan ikke kommentere det nå. I stedet vil jeg si vi er fornøyde med priskuttet vi her har oppnådd, og at kundene nå får med en veldig bra utstyrspakke som standard, forteller Sønsteby.

Standardutstyret som inkluderes utgjør nå blant annet CVT-automatgirkasse, adaptiv cruise control, p-sensorer og diverse assistansesystemer.

Les også: Så mye vil Toyota RAV4 som hybrid koste

TEKNIKKEN: Mondeo Hybrid har en liten el-motor i tillegg til en bensinmotor. Men bilen er ikke ladbar.  Foto: FORD
TEKNIKKEN: Mondeo Hybrid har en liten el-motor i tillegg til en bensinmotor. Men bilen er ikke ladbar. Foto: FORD Vis mer

Mondeo Hybrid vil nå koste fra 333.000 kroner og får Titanium-utstyrsnivå. Den har en 2-liters bensinmotor på 140 hestekrefter som jobber sammen med en el-motor som i sum offisielt yter 187 hestekrefter. Det betyr et snittforbruk på 0,42 liter pr. mil og et CO2-utslipp på 99 g/km.

Men, det er unektelig et minus at Mondeo Hybrid ikke er tilgjengelig som stasjonsvogn.

Du får den nemlig kun som sedan eller kombi, karosseriversjoner som ikke akkurat er populære i Norge i våre dager. Når det er sagt - Tesla Model S er jo utvilsomt også tilgjengelig som kombi - om enn en svært romslig en.

Les også: Disse «miljøbilene» er det ett års ventetid på

Forbruk- og utstlippstallene står heller ikke i stil med det arge konkurrenter kan vise til, som for eksempel Mercedes-Benz C350e T, Mitsubishi Outlander PHEV eller VW Passat GTE.