Ford Mondeo endelig på vei

Nå er det bekreftet: En ny Mondeo er snart på plass i Norge.

<b>STORBIL:</b> Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD
STORBIL: Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ford Mondeo var lenge en av de virkelige norgesbilene og en desidert bestselger i mellomklassen i konkurranse med VW Passat og Toyota Avensis.

Nå har den imidlertid vært moden for utskiftning en stund - det synes på salgsstatistikken, der markedsandelen nå er en sjuendedel av hva den var i 2008. Det året var for øvrig Ford Mondeo nest mest solgte bil etter VW Golf.

Hvor ble den av?

Men nye generasjon Ford Mondeo har vært som sjøormen - den har dukket opp nå og da, men ingen har kunnet si at den eksisterte.

I hvert fall ikke i butikkene, der mange kunder så for seg at de ville finne den allerede for to år siden. Det var nemlig i 2012 vi var tilstede ved lanseringen i Amsterdam av den splitter nye modellen med sin moderne og elegante design. Der fikk vi også vite at nye Mondeo vil komme med firehjulsdrift, og også i en hybridversjon.

Så, få måneder senere, kom nyheten om at Mondeo var blitt kraftig forsinket.

Kommer til høsten

Men nå bekrefter Anne Sønsteby, informasjonsdirektør hos Ford Norge, at nye Mondeo kommer hit til landet før året er omme - ja det er bare snakk om uker før den vil kunne bestilles.

Dermed vil den havne i clinch med Volkswagens nye aktør i samme klasse - den helt nye Volkswagen Passat, som vi også har sett nærmere på. Sønsteby legger ikke skjul på at importøren har store forventninger til den nye modellen, som erstatter en bil som tidligere lenge var blant landets mest solgte.

Nye Ford Mondeo kommer som både firedørs sedan, femdørs kombi og som stasjonsvogn. Alle versjonene var tilstede under lanseringen i september 2012.

PREMIUM-VERSJON: Ford vil også konkurrere med premium-aktører med sin nye Mondeo. Derfor har de utviklet en egen Vignale-versjon (bildet). Foto: FORD
PREMIUM-VERSJON: Ford vil også konkurrere med premium-aktører med sin nye Mondeo. Derfor har de utviklet en egen Vignale-versjon (bildet). Foto: FORD Vis mer


Stor Norgesbil

Bilen er bygget på Fords CD-plattform, som rulles ut på verdensbasis. Den svært like amerikanske versjonen har vært i salg i over to år - og heter Ford Fusion. Bilen som skal selges i Norge er en bil som er utviklet spesielt for Europa, og får motoriseringer deretter - deriblant 1.0 Ecoboost. Denne kommer imidlertid ikke før til neste år.

Les mer om neste Mondeo her!

Priser snart klare

I Tyskland er prislisten for nye Mondeo allerede klar, kan Auto Motor und Sport rapportere. Der koster den fra vel 27.000 Euro, altså rundt 223.000 kroner.

ETTERLENGTET: Interiøret i den nye familiebilen vil virke kjent på Ford-eiere, men det synes at det er blitt ryddet opp og at det er blitt jobbet med ergonomien (brukervennligheten). Foto: FORD
STORBIL: Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD


I denne omgang kommer bilen med et utvalg motoriseringer som består av to bensin- og to dieselmotorer i ulike effektvarianter. I tillegg kommer for første gang en hybridversjon med en 2-liters bensinmotor i kombinasjon med en elektromotor. Listen ser du nedenfor.

Bilene kommer i november

Det er ikke ennå besluttet hvilke versjoner som skal tas inn i Norge, men avgjørelsen er nær forestående og prislisten skal være klar i månedsskiftet august/september eller tidlig i september.

De første bilene skal ifølge importøren komme til Norge i annen halvdel av november.

Ford Mondeo: De første versjonene (NB: Dette blir utvalget i Tyskland. Enkelte kommer kanskje ikke til Norge.)
VersjonDrivstoffGirkasseEffekt (hk)Forbruk (l/mil)
1.5 EcoBoostBensin6-tr. man.1600,58
1.5 EcoBoostBensin6-tr. aut.1600,63
2.0 EcoBoostBensin6-tr. aut.2030,73
2.0 EcoBoostBensin6-tr. aut.2400,73
2.0 HybridBensin/elPowershift *)1770,42
1.6 TDCIDiesel6-tr. man.1150,42
1.6 TDCI EconeticDiesel6-tr. man.1150,36
2,0 TDCIDiesel6-tr. man.1500,44
2,0 TDCIDiesel6-tr. aut.1500,48
2,0 TDCI EconeticDiesel6-tr. aut.1500,41
2,0 TDCIDiesel6-tr. man.1800,44
2,0 TDCIDiesel6-tr. aut.1800,48
2,0 TDCI EconeticDiesel6-tr. man.1800,41
*) Dobbelkløtsj-automat


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!