Ford Mondeo betyr mye godt

Miljøvennlige motorer, firehjulsdrift og hybrid. Nye Mondeo har mye godt å by på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er den tiden på året hvor det nærmest lanseres en ny bil hver dag. I går var det nye VW Golf, og i dag lanserer Ford en helt ny Mondeo for en hel verden, under et arrangement for både forhandlere og presse i Amsterdam.

Alle versjoner

Nye Mondeo kommer både som 4-dørs sedan, 5-dørs kombi, og som stasjonsvogn. Alle bilene var tilstede under lanseringen. Bilen er bygget på Fords nye CD-plattform, som er rullet ut på verdensbasis. Bilen som skal selges i Norge er en bil som er utviklet spesielt for Europa, og får motoriseringer deretter.

Se flere bilder, og utgaver:

STORBIL: Nye Ford Mondeo strekker seg mot 490 centimeter i lengden, men er noe lavere enn forgjengeren for en mer elegant linjeføring. Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Foto: FORD
Det er å håpe at dette interiøret ikke vil ha rukket å bli gammeldags når nye Mondeo omsider kommer på markedet... Foto: Ford
ETTERLENGTET: Interiøret i den nye familiebilen vil virke kjent på Ford-eiere, men det synes at det er blitt ryddet opp og at det er blitt jobbet med ergonomien (brukervennligheten). Foto: FORD


Smart motorisering

Det spesielle med bilen er at også denne blir å få med Fords sterkt rosede 1.liters bensinmotor. Motoren er premiert med nær sagt alle de utmerkelser som er å få, og vi prøvekjørte den lille og kraftige motoren på et eget arrangement tidligere i år. Motoren er så fysisk liten at den kan plasseres innenfor et A4 ark i størrelse.

Dette er nye Ford Kuga

Hybrid kommer

Ford avslører også at den nye Mondeo blir å få som hybrid, da en 2-liters bensinmotor i kombinasjon med en elektromotor og et 35 kW-lithium-ion batteri. Uten at de konkrete spesifikasjonene er på plass, så lover Ford at dette skal redusere CO2-utslippet betraktelig.

Hold deg fast - 4x4

ETTERLENGTET: Interiøret i den nye familiebilen vil virke kjent på Ford-eiere, men det synes at det er blitt ryddet opp og at det er blitt jobbet med ergonomien (brukervennligheten). Foto: FORD
ETTERLENGTET: Interiøret i den nye familiebilen vil virke kjent på Ford-eiere, men det synes at det er blitt ryddet opp og at det er blitt jobbet med ergonomien (brukervennligheten). Foto: FORD Vis mer


Ford-kundene har lenge savnet firehjulstrekk, men også her har Ford gode nyheter å komme med. Nye Mondeo er laget for firehjulsdrift, og dette vil først komme i kombinasjon med en dieselmotor.

Prøvekjørt: Ford B-Max, den spesielle

Innovasjoner

Som seg hør og bør er nye Mondeo spekket med alt vi kjenner av ny teknologi, både når det gjelder passiv og aktiv sikkerhet. Helt nytt er det at Ford nå lanserer setebelter med kollisjonspute i selve beltet for baksetet. På denne måten fordeler kreftene fra beltene i en kollisjon seg over et område som er fem ganger større enn de gjør ved et ordinært belte.

Prøvekjørt: Ford Focus ST

Sync, en selvfølge

I likhet med i Ford B-Max, så får også Mondeo Ford Sync. Det betyr stemmestyring av underholdningssenteret, telefonstyring og navigasjon. Det ville strengt tatt forundret oss om dette var utelatt.

Ford er ikke veldig meddelsom om ankomsten av nye Mondeo, men begrenser seg til å si ankomst 2013. Vi tipper andre kvartal.