Ford med futurisk krysning

En av de sjeldneste fuglene på detroitmessen i disse dager er Ford Airstream Concept, en slags campingvogninspirert flerbruksbil, med hydrogendrift!

Prosjektet er et samarbeid mellom Ford og den amerikanske campingvogn-produsenten Airstream. Airstream har gjennom mange år utpreget seg med sine vogner i metallutførelse. Dette designspråket har også konseptbilen Airstream fått.

Crossover

Ford og Airstream kaller konseptbilen for en crossover, en mellomting mellom en SUV og en stasjonsvogn, eller en flerbruksbil som kanskje er mer nærliggende i dette tilfellet. Plass og funksjonalitet har tydelig vært viktige fokusområder, og man har gått ganske utradisjonelle veier for å oppnå dette.

Måkevingedører

Ford med futurisk krysning

Ford med futurisk krysning

  1. Store bilder


Åpner man de topphengslede sidedørene som vi vanligvis forbinder med eksklusive sportsbiler, åpenbarer det seg et mildt sagt futurisk fører- og passasjermiljø. Noen tradisjonelle seterader finnes ikke. I stedet har man plassert setene langs veggene på bilen. Det gir masse gulvplass og gode muligheter til å forflytte seg inne i bilen. Her er det tydelig at Airstream har hatt en finger med i spillet.

Hydrogen

Brenselceller basert på hydrogendrift sørger for fremfarten, og man har også mulighet til å lade opp litiumbatteriene med en vanlig strømkabel slik at bilen er fulladet når man skal ut om morgenen.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder