Ford med fornyet Focus-familie

Ford Focus ansiktsløftes, og nå er snart hele modellfamilien oppdatert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Morsomst er kanskje nyheten om at Ford kommer med en dobbelkløtsjgirkasse lik Volkswagens DSG.»


Kun kupé-kabrioleten Focus CC gjenstår etter at bilder av både oppdatert stasjonsvogn og Focus ST nå er offisielle. Den vanlige kombiversjonen har vi allerede omtalt da den ble vist på Frankfurt-utstillingen i september tidligere i høst.

LED

Hekken blir ganske merkbart forandret med nye baklykter som også kan bestilles med LED-teknologi. Utformingen av selve bakruten er også noe annerledes. På sidene har man fjernet beskyttelseslistene og fronten er preget av nye lykter som strekker seg langt opp på fremskjermene, som på nye Mondeo. Luftinntaket i fronten har blitt dypere og er med på å gi bilen et mer distinkt uttrykk.

Forbedret interiør

image: Ford med fornyet Focus-familie

Ford med fornyet Focus-familie

  1. Store bilder


Også innvendig har man gjort enkelte forandringer. Materialene i dørpanelene og midtkonsollen er nye og instrumentene er annerledes for å lette lesbarheten.

Powershift

Rent teknisk har det også skjedd ting. Morsomst er kanskje nyheten om at Ford kommer med en dobbelkløtsjgirkasse lik Volkswagens DSG. Dessverre blir denne ikke tilgjengelig før ved begynnelsen av 2008 og kan dessuten bare kombineres med den største dieselmotoren på 2,0 liter og 136 hestekrefter. Denne girkassen blir samtidig tilgjengelig i høybygde C-Max.

Gjerrigere dieselmotor

En annen nyhet er at det kanskje mest opplagte motoralternativet, 1,6 TDCi, blir gjerrigere. CO2-utslippet vil nå ligge på 120 gram uansett karosserivariant og effektutgave. Enda lavere utslipp får Econetic-versjonen med sine 115 gram per kilometer og 0,43 liter per mil.

Focus ST beholder den samme femsylindrede 2,5-literen med 225 hestekrefter og nøyer seg med et oppgradert utseende og et forbedret interiør.

Utstyr

image: Ford med fornyet Focus-familie


Noen forandringer i utstyrssammensetningen blir det for alle varianter. Blant annet adopterer man systemet som hindrer en å tanke feil drivstoff fra Mondeo, og en stopp- og start-knapp kan bestilles fra over nyttår.

Ansiktsløftet Ford Focus blir tilgjengelig like rundt nyttår. Noen store prisforandringer er ikke ventet.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!