Ford med bruktbilgaranti

Noen måneder etter at Ford utvidet nybilgarantien sin til å gjelde i 3 år/100.000 kilometer, er de på banen igjen med 2 års bruktbilgaranti.

Det er biler kjøpt hos Ford-forhandlerne som vil nyte godt av den nye bruktbilgarantien på 2 år/40.000 kilometer. Garantien gjelder for Forder bygget i Europa, og ifølge pressemeldingen fra Ford skal garantien dekke alle bilens hovedkomponenter – unntatt service- og vedlikeholdsdeler.

Tiden vil vise

Garantier er bra for bilkundene, og hvis garantien holder det den lover vil målet om redusert antall overraskelser oppnås også for biler som er noen år gamle. Ifølge Ford Motor Norge AS skal garantien gjelde for inntil åtte år gamle biler som har kjørt inntil 150.000 kilometer.

Dette betyr i praksis at de som har valgt å kjøpe nye biler nettopp på grunn av garantiordningene nå kan velge en brukt Ford som er inntil 6 år gammel, og få dobbel så lang garanti som de dårligste nybilgarantiordningene noen produsenter tilbyr i dag (Volkswagen, Audi, BMW, Volvo m.fl. se listen her).

Prisen avgjør

I dag koster bruktbilene hos merkeforhandler mer enn hvis man kjøper privat. Hvis den forskjellen øker i forbindelse med den nye garantiordningen har ikke vi forbrukere tjent noe særlig på det som gruppe. Ford ønsker nok med bruktbilgarantien å treffe de trygghetssøkende blant oss, og hvis de viser seg å tilby ”ekte” trygghet til en fornuftig pris, er dette en ordning som ønskes velkommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Garanti-toppen

Det er en del ulike garantiordninger på nye biler i dag, og bortsett en Mitsubishi eller Galloper som har 5 års nybilgaranti uavhengig av eierskifte eller forhandlervalg, er Ford i dag det bilmerke som tilbyr en av de beste garantiordningene.

Det blir svært spennende å se hva som dukker opp av endringer i de forskjellige garantiordningene nå etter Fords offensive satsning.