Ford konsept: 24 - 7 -- internettbilen

Detroit (DinSide Bil): Det var "Jack of Detroit" -- Ford-president Jack Nasser --som sørget for å gi 5.000 journalister hakeslipp i dag. Ikke så mye på grunn av bilen han dro lakenet av, men på grunn av det han sa.

Ford konsept: 24 - 7 -- internettbilen


For visst har vi sett konseptbiler med internettaksess tidligere. Og visst kan det være fremtiden. Men det er for så vidt ikke noe revolusjonerende å putte ny teknikk inn i en bil. Poenget må være å skape en merverdi for kunden. Og akkurat det har Ford store planer om.

I dag ble det nemlig klart at Ford har kjøpt seg inn i et av de aller største internettselskapene i USA, nemlig Yahoo. Og Ford-eiere skal kunne logge seg inn på Yahoo eller hos Ford for å kunne avtale neste service, stille spørsmål og få svar, sjekke ut nye tilbud og så videre. Dermed skaper Ford en meget sterk personlig tilknytning til sine brukere, Ford regner selv med at i løpet av neste år har omlag 155 MILLIONER Ford-kunder denne muligheten.

Det skal ikke mye fantasi til for å ane hva slags muligheter dette gir Ford i form av lojalitetstilknytning.

Konseptbilen

24.7 er bygget på samme plattform som Ford Focus, men har ca. 5 cm lengre akselavstand. Motoren er den samme Zetec-motoren som står i Ford Focus 2.0.

Ved hjelp av stemmestyring utviklet av Visteon Automotive Systems -- som er det eneste systemet på dagens marked som kan "gjenkjenne" kommandoer på 10 - 12 forskjellige språk med alle dialekter -- har du tilgang på e-post, internett, kart og kjøreveiledning med GPS, on-line informasjon om trafikksituasjonen, håndfri mobiltelefon (videofon), osv. Grafikken i dashbordet forteller deg også andre mer eller mindre nyttige og tradisjonelle ting som hastighet, turtall, antall kjørte kilometer og oljetemperatur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen kan settes opp med forskjellige "profiler" for de ulike brukerene av bilen (setejustering, volum på stereoanlegget, farge på dashbordet).

En bryter på rattet bytter mellom automatisk og manuelt girskift, og bilen har en sekvensiell girkasse som også kan styres av bryteren på rattet.

Hørt det før?

Joda. Vi har så visst skrevet om biler med internettaksess og lignende tidligere. Og du kan jo selv installere internettaksess i bilen din med en liten PC eller palmtop og en mobiltelefon. Men det begynner å bli interessant når dette integreres i bilen som en komplett enhet, og det begynner å bli veldig interessant når dette personaliseres og kobles til systemer som har med bilens tilstand å gjøre.

Og det blir enda mer interessant når Ford-president Jack Nasser fortalte en måpende forsamling at dette kommer i Ford Focus i Europa.

Til neste år.

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit