Ford klar med sin RAV4-konkurrent

Med spenstig design og økonomisk dieselmotor entrer Ford kompakt-SUV-markedet med crossoveren Kuga.

Publisert
Sist oppdatert

De offisielle bildene viser en bil som er ganske nær opp til Iosis-X konseptbilen vi fikk se i fjor. Som med S-Max og Mondeo er vi imponert over hvordan Ford har klart å overføre den spenstige formgivningen fra konseptbilen til det ferdige produktet.

Se store bilder

Det er ingen tvil om at produsenten, med designsjef Martin Smith i spissen, har funnet en gylden formel med sin "Kinetic Design" - som skal bety noe slikt som energi i bevegelse.

Ford Kuga (Høres ut som gangsta-rap-uttale av Cougar), skal vises på bilutstillingen i Frankfurt som åpner 13. september, og Ford snakker om en "tilnærmet produksjonsklar" bil. Det vil si at bilen som kommer til norske forhandlere til neste år vil være svært lik den vi kan se på disse bildene.

Sjekk hva bilen din er verdt

Holder løftet

Ford klar med sin RAV4-konkurrent

Ford klar med sin RAV4-konkurrent

 1. Store bilder!
Ford klar med sin RAV4-konkurrent


Toppsjefen i Ford of Europe, John Fleming, har dermed hold løftet han ga da Iosis-X ble avduket i Paris i fjor. Han lovte da at Ford på under to år skulle inn i kompakt-SUV-segmentet med en bil de selv hadde formgitt og konstruert.

Mot Tiguan

Det dreier seg om en kompakt-SUV som vil konkurrere blant annet med Toyota RAV4 og Volkswagens nye Tiguan. I likhet med sistnevnte er dette starten på en europeisk offensiv i en bilkategori som hittil har vært fullstendig dominert av asiatene.

Crossover

På samme måte som Nissan med sin Qashqai snakker Ford heller om en crossover enn om en SUV. Det dreier seg om en bil som hovedsaklig er laget for å kjøres på vei - Ford hevder at det har vært viktig at bilen skulle få "overlegne" kjøreegenskaper - men at den også, takket være høy bakkeklaring og elektronisk styrt firehjulsdrift, skal klare seg bra under vanskelige kjøreforhold og begrenset fremkommelighet.

Sterk diesel

Lite informasjon foreligger når det gjelder drivlinjer, men vi vet i hvertfall at Kuga vil få den kjente 2.0 TDCi Duratorq motoren på 136 hestekrefter. Om den manuelle girkassen med seks-trinns vil bli eneste alternativ gjenstår å se. Mer om tilgjengelige drivlinjer vil bli kjent nærmere lanseringstidspunktet.

Ford Kuga vil komme på markedet i første halvdel av 2008.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Ford-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer