Ford Interceptor!

Ford har offentliggjort bilder av en av de hete nyhetene vist i Detroit i januar. Konseptet heter Interceptor og er nok et tegn på at amerikanerne føler et sterkt behov for å vise muskler.

Ford Interceptor!

Ford Interceptor!

  1. Store bilder
Ford Interceptor!


"Dette konseptet hyller det beste av amerikanske muskler, og viser kundene hva "moderne muskler" dreier seg om", sier ihvertfall Peter Horbury (ex-Volvo), som er Fords designdirektør for Amerika.

Bakhjulsdrift og E-85

Med et slagvolum på fem liter utvikler V-åtteren fra Ford Racing 400 hestekrefter. Den kan gå på etanol - E-85. Ellers er bilen basert på en strukket Mustang-plattform og har altså bakhjulsdrift. Noe av poenget er at det dreier seg om en "performance car" som samtidig er en sedan. Designerne har ønsket å vise at sedan-karosseriet ikke er uforenlig med sportslighet. Direktøren for Nord-Amerikansk strategisk design, Freeman Thomas, uttaler at konseptet tar sikte på å skape en "sedan for føreren". Litt av et ambisjonsnivå...

Teknologi er ihvertfall ikke hovedpoenget. Kjøreopplevelsen skal ikke forkludres på grunn av for mange mellomliggende elementer som griper inn mellom føreren og veien, sier Thomas.

Metall og sort lær

Ford Interceptor!


Interiøret understreker den muskuløse macho-stilen med utstrakt bruk av sort skinn og mye synlig metall. Men Ford ønsker også å introdusere en innovativ sikkerhetsteknologi; en mulig sikkerhetssele av neste generasjon. Det er et firepunktsbelte som skal være mer komfortabelt og enklere å bruke enn et klassisk trepunktsbelte. Bak har Ford utstyrt bilen med oppblåsbare sikkerhetsbelter.

Når det gjelder sjansene for å få se konseptbilen videreutviklet til en produksjonsutgave uttaler produsenten nøkternt at det ikke foreligger "umiddelbare planer" om å sette Interceptor i produksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Artikkelen ble første gang publisert i januar i år.

    Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder