Ford Galaxy: Nå med 150 diesel-hestekrefter

Fords flerbruksbil kommer endelig med en langt mer troverdig diesel-motorisering.

Ford Galaxy: Nå med 150 diesel-hestekrefter

Ford Galaxy: Nå med 150 diesel-hestekrefter

  1. Galaxy: Store bilder
Ford Galaxy: Nå med 150 diesel-hestekrefter


En av Ford-nyhetene på den internasjonale bilutstillingen i Amsterdam, som pågår i disse dager, er Ford Galaxy med en 1,9-liters turbodieselmotor som utvikler 150 hestekrefter og et dreiemoment på råsterke 310 newtonmeter. Det gir ekstra ytelser sammenlignet med dieselmotoren på 130 hestekrefter som allerede finnes i Galaxy-serien. Eksempelvis er toppfarten på Ford Galaxy med den nye motoren nesten 200 kilometer i timen.

Mer troverdig

Etter mange år som ganske anonym aktør på flerbruksmarkedet her i landet, får Ford Galaxy de ekstra kreftene som kan gjøre den sprek nok uten at forbruket fyker i været. Hva blir effektøkningens effekt på registreringstallene, tro?

Den nye motoriseringen (selve motoren er ikke ny), forventes å styrke Ford Galaxys appell på det europeiske markedet etter et år der Galaxy-salget passerte søstermodellens (Volkswagen Sharan) i Vest-Europa.

Den nye toppmodellen av Ford Galaxy TDI akselererer nå fra null til 100 kilometer i timen på 11,9 sekunder, og kan oppvise vesentlig større fleksibilitet, med akselerasjon fra 80 til 120 kilometer i timen på 12,9 sekunder i 5. gir og 16,5 sekunder i 6. gir. Drivstofforbruket ligger i følge Ford på 0,52 liter per mil på landeveien.

Mange valgmuligheter

Med denne turbodieselmotoren har Ford Galaxy nå syv motoralternativer og gearkasser som omfatter 5- og 6-trinns manuell, 4-trinns automat og 5-trinns automat med sekvensiell manuell sjalting.

En annen nyhet er en "styling"-pakke som omfatter 17-tommers aluminiumfelger med seks eiker, senket sportsfjæring og innsynsbeskyttet vindusglass som gir et sporty utseende.

I 2004 ble det, i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken, registrert 88 nye Galaxy, opp fra 71 året før. Av de 88 var 85 med dieselmotor. I tillegg ble 111 Galaxy bruktimportert. Galaxy-serien er i dag priset mellom 393.400 kroner og 650.400 kroner. Prisen på den nye 150 hesters TDI er foreløpig ukjent.

Store bilder av Galaxy finner du her

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder