Politibilen demonstreres i disse dager for de britiske representantene for lovens håndhevere. Det er en Ford Focus ST med toliters turbomotor og 250 hestekrefter. 0-100: 6,5 sekunder. Foto: Ford
Politibilen demonstreres i disse dager for de britiske representantene for lovens håndhevere. Det er en Ford Focus ST med toliters turbomotor og 250 hestekrefter. 0-100: 6,5 sekunder. Foto: Ford Vis mer

Ford Focus ST som politibil

Denne uniformerte bilen ser ganske alminnelig ut, men med sine 250 hester tar den igjen det meste.

Publisert
Sist oppdatert

Mange mennesker lar seg fascinere av alt som er uniformert.

Dette gjelder også biler, og spesielt utrykningskjøretøyer er gjenstand for en særskilt interesse som ofte er dyrket frem under barndommen.

Fornyet i Norge

Dette gjenspeiles i interessen for artikler vi har publisert om temaet her på DinSide - og da spesielt politibiler. De er jo ordensmaktens redskap for å overvåke, patruljere, vise nærvær og, om nødvendig, ta igjen og fakke lovbrytere som gjør menigmann nysgjerrig.

Nylig kunne vi for eksempel omtale og vise frem de norske politibilenes helt nye dekor - det begynner etter hvert å bli noen av dem å se på veiene.

Men noe mangler på de nye politibilene...


Full galopp

Bilen vi ser her er utviklet av Ford Special Vehicle Preparations (SVP) i Earls Colne, Essex, England. Donorbilen er ingen ringere enn den mest heftige versjonen av Ford Focus ST, og med sin turboladede 2.0 Ecoboost-motor kan den skilte med 250 hestekrefter.

340 newtonmeter fra 4.000 til 6.000 omdreininger i minuttet er heller ikke å kimse av. Med en akselerasjonstid på 6,5 sekunder fra 0 til 100 km/t vil den i hvert fall bidra til å gjøre det vanskeligere for forbrytere å slippe unna ved eventuelle biljakter.

Vi har selvsagt prøvekjørt den sivile versjonen av Ford Focus ST. Les alt om det her!

Politibil fra skrætsj

Filmstjerne

Grunnen til at Ford viser denne nå er at en Focus ST har en av hovedrollene i den britiske filmen The Sweeney - men der kjører de to detektivene Regan og Carter en sivil kombiversjon.

Den uniformerte stasjonsvognen er derimot svært lite sivil, med sin LED-baserte "saftblander" på taket og avanserte mobile dataenhet som svarer til det britiske politiets kravspesifikasjoner.

Produsenten foretar for tiden demonstrasjoner av kjøretøyet og det gjenstår å se om den kommer i produksjon til disse spesifikasjonene.

Denne politibilen slipper du i hvertfall ikke unna

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer