Ford Focus kupékabriolet

Vi regner ikke med at bilen vil bli helt lik denne konseptbilen, men hovedtrekkene vil vi nok kjenne igjen. Blant annet vil det nok komme noe mer moderate felger enn 20-tommere.

Ford Focus kupékabriolet

Ford Focus kupékabriolet

  1. Store bilder


Vignale-navnet stammer fra et italiensk designfirma, Carrozzeria Vignale, drevet av Alfredo Vignale. Designfirmaet er kjent for sportsbiler fra 50- og 60-tallet, og ble en del av Ford i 1969.

God respons

Konseptbilene på de store bilutstillingene har flere funksjoner. De skal blant annet vise kommende trender og mulige nye modeller. Produsentene mener også kunne måle responsen for en vist konseptbil, slik at de kan ta en avgjørelse på om bilen skal bygges eller ikke.

Avgjørelsen er tatt i dette tilfellet. Bilen skal bygges hos Pininfarina i Torino. Noen deler blir hentet fra Fords fabrikk i Saarlouis, og andre fra Pininfarina selv. Pininfarina SpA og Ford har allerede samarbeidet om roadsteren Streetka.

Tekniske data og navnet på produksjonsutgaven av denne nye Focus-modellen vil bli offentliggjort nærmere lanseringsdatoen, som forventes å bli om to års tid.

Store bilder av konseptbilen Focus Vignale finner du her.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder