Ford Focus 1.6 stasjonsvogn - Bedre på det meste

Fra før har vi kjørt kombi med 1.6 liter og stasjonsvogn med 2,0 liter. Endelig har vi den beste kombinasjonen - 1.6 liters motor og stasjonsvognene kjempeplass.

Ford Focus 1.6 stasjonsvogn - Bedre på det meste


Vi har kjørt Ford Focus 1.6 Kombi og 2.0 stasjonsvogn tidligere, og har svært mye positivt å si om denne bilen. Konklusjonen på disse testene er at modellen med 2 liters motor er den kraftigste bilen i golfklassen til denne prisen. Videre kan vi også konkludere med at 1,6 literen holder i lange baner hvis du ikke har veldig fartsbehov, eller er allergisk mot å bruke girstanga. Stasjonsvogn er også å foretrekke siden plassforholdene her er svært sjenerøse.

Sterk nok motor

1,6 literen i Ford Focus gjør en god jobb, og dekker behovet du har i en normal familiebil. Til daglig bruk kan du glede deg over lavt støynivå og lavt bensinforbruk. Du blir ingen sinke i trafikken og med litt planlegging gjør du også unna forbikjøringer ganske greit. Ulempen er dreiemomentet som ikke er av det beste. I kraftige stigninger er du nødt til å ty til fjerde giret som igjen medfører høyt turtall og mer støy, men takler du det har du egentlig ingen problemer.

God plass

Focus stasjonsvogn har et svært rommelig bagasjerom. Lukeåpningnen er høy og bred og hjulbuene tar lite plass, noe som igjen gjør at bagasjerommet er veldig lett å utnytte. Foran er det også rommelig, det er godt med justeringsmuligheter av både ratt og sete, noe som gjør at både store og små finner en komfortabel førerplass. Setene i Trend utgaven er også glimrende formet og klemmer deg godt på plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God på veien

Focus utmerker seg med gode kjøreegenskaper. Tilbakemeldingene fra dekk og understell er av beste slag, og det gjør Focus til både lettkjørt og trygg. Dette er en bil som du mer enn gjerne vil legge ut på lange turer med. Selv i krevende situasjoner oppfører Focus seg på en eksemplarisk måte, og vi hadde ingen problemer med å forsere den velkjente elgtesten - med full belastning.

Les komplette tester av Ford Focus på disse lenkene:

Test: Ford Focus 2.0 stasjonsvogn
Test: Ford Focus 1.6 Ambiente kombi