Ford Explorer er en populær SUV i USA. Her er den i full størrelse - en konstruksjon bestående av over 380.000 legoklosser.
Ford Explorer er en populær SUV i USA. Her er den i full størrelse - en konstruksjon bestående av over 380.000 legoklosser.Vis mer

Ford Explorer av legoklosser

Legoland skal få en ny attraksjon, sponset av Ford. Den består av 380.000 klosser!

Skulpturen vi ser på bildene ble bygget av 22 designere. Det tok dem 2.500 timer å fullføre "kunstverket". Bilen rullet av samlebåndet på Ford-fabrikken den 26. september og startet deretter på sin ferd mot Legoland i Florida. Den skal fraktes med lastebil i en gjennomsiktig container, så medtrafikkanter kan beskue den spesielle Forden.

Modellen er årets modell Ford Explorer, en ganske så dynamisk SUV, som vi har omtalt her.

Tidlig trafikkopplæring

Lego-Exploreren skal være inngangs-attraksjon ved det som er en ganske spesiell kjøreskole, nemlig Fords kjøreskole for barn i Legoland Florida. Der kan små barn lære de grunnleggende kjøreferdigheter i kjøretøyer tilpasset deres størrelse. Den består av en junior-kjøreskole (3 til 5 års alder), og kjøreskole (altså uten junior) for de fra 6 til 12 år.


Sikkerhet

Barna får først se en instruksjonsvideo med kjøretips og grunnleggende sikkerhetsregler som bruk av sikkerhetsbelte og (NB!!!) forskjellen på gass og brems. Også trafikklys og skilt er pensum. Deretter får de søte små kjøre de små elektriske bilene på svingete veier i hastigheter opp til svimlende fem kilometer i timen.

Legoland Florida åpner i Orlando den 15. oktober og blir den andre som åpnes i USA. Det er den femte som åpnes på verdensbasis, og blir også den hittil største.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder bilen, er det såvidt vi vet ikke planlagt å la den gjennomgå noen kollisjonstest.

Les også: Lego relanserer VW Westfalia

Sprek arbeidsbil: Lego med diger Unimog-modell

Ford Explorer av legoklosser