Interiøret i nye Ford EcoSport er gjenkjennbart fra Ford Fiesta, som den deler plattform med. Men EcoSport skal være en del romsligere.  Foto: Ford
Interiøret i nye Ford EcoSport er gjenkjennbart fra Ford Fiesta, som den deler plattform med. Men EcoSport skal være en del romsligere. Foto: Ford Vis mer

Ford EcoSport: Kugas lillebror

Vi har tidligere annonsert en helt ny Ford Kuga. Nå viser det seg at også lillebroren kommer hit.

Publisert
Sist oppdatert

Det spesielle med denne SUV-en er at den tilhører det foreløpig begrensede segmentet med småbil-baserte SUV-er. Den er nemlig basert på Ford Fiesta (Fords globale B-segment-plattform), men har som vi ser fått en helt egen design.

B-segment

Den høyreiste bilen blir avlegger nummer to fra den nevnte B-plattformen, etter den super-smarte B-Max, som vi nylig prøvekjørte. I likhet med B-Max vil også EcoSport kunne utstyres med Ford Sync, det nye multimediasystemet med stemmestyring og nødhjelpsassistanse.

Ford med oppblåsbare sikkerhetsbelter


Helt nytt designspråk

Den utgående Ecosport ser langt fra like moderne ut som den nye. Og den har heller ikke vært solgt i Norge (Heldigvis?) Foto: Ford
Den utgående Ecosport ser langt fra like moderne ut som den nye. Og den har heller ikke vært solgt i Norge (Heldigvis?) Foto: Ford Vis mer


Når det gjelder designen, er den en revolusjon i forhold til dagens EcoSport. Vi kjenner umiddelbart igjen en god del av trekkene Ford presenterte i forbindelse med avdukingen av konseptbilen Ford Evos, og hvorav en del går igjen i helt nye Ford Mondeo, som nettopp er blitt presentert.

Fra Brasil

Dagens EcoSport? Ja, det har også tidligere, og frem til den dag i dag, eksistert en modell ved navn Ford EcoSport, men den markedsføres hovedsaklig i Latin-Amerika. Hele 700.000 eksemplarer er det faktisk blitt solgt av den. Nye EcoSport, selv om den fortsatt skal produseres i Brasil, blir derimot en global modell, som skal selges i et stort antall markeder. Det er den første globale Ford-modell som er utviklet 100 prosent i Latin-Amerika, kan den ansvarlige for B-segmentet i Ford Europa, Nick Collins, fortelle.

Ford EcoSport vil få diverse motorer uten at vi vet så mye om det. Det vi vet er at den vil få den imponerende tresylindrede 1.0 turbo-motoren, som vi tidligere har skrytt av både i Ford Focus 1.0 og i fleksibilen B-Max.

Del av større SUV-satsning

Ford satser altså stadig sterkere på SUV-segmentene og senere i år kommer en helt ny Kuga. EcoSport-lanseringen ligger et stykke lenger frem i tid; den skal introduseres i løpet av de neste 18 månedene. Ikke nok med det: Det kommer oogså en større og mer luksuriøs Ford-SUV, som vil være kjent for de som har vært i USA - det dreier seg om den spenstig designede Ford Edge - den kommer vi tilbake til ved en senere anledning.

Les også: Ford Mad Max!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer