Stor nok til å kjøre motorsykkel? Foto: Colourbox
Stor nok til å kjøre motorsykkel? Foto: ColourboxVis mer

Forbyr smalbrystede å kjøre

Spår storsalg av Wonderbra.

Vietnams kommuniststyre forbyr smalbrystede å kjøre. Alle med brystmål under 71 centimeter, forbys å kjøre motorsykkel. Motorsykkeltrafikken utgjør 90 prosent av trafikken i landet, så dette rammer ganske mange vietnamesere.

Ideen bak er å forhindre mennesker som er for tynne, for korte eller for syke fra å kjøre motorsykkel. Aspirerende motorsyklister med sykdomstegn som forstørret lever eller bihulebetennelse, kan også se langt etter motorsykkellappen. Dette skriver den britiske avisen Daily Telegraph.

Vi vil ha silikonpupper

Vietnamesiske bloggere har hatt mye moro med de nye reglene, og sett for seg trafikkpoliti med målebånd som ivrig vinker inn kvinnelige motorister for å måle bysten deres. Det spås også rekordsalg av Wonderbra som følge av de nye, smalbrystede reglene ...

Dette koster silikonpuppene

- De nye forslagene er veldig morsomme, men mange vietnamesere kan bli rammet av denne spøken, sier børsmekleren Le Quang Minh, ifølge Daily Telegraph. Mange vietnamesiske kvinner er smale over brystet. Jeg har mange venner som ikke kan oppfylle disse kriteriene, sier børsmekleren videre til avisen.

En gjennomsnittlig vietnamesisk mann er 1,62 meter høy og veier rundt 57 kilo, mens en gjennomsnittlig vietnamesisk kvinne er 1,55 meter høy og veier 44 kilo.

- Fra nå av, vil innleggs-bh'er bli bestselgere, sier bloggeren Bo Cu Hung ifølge Daily Telegraph.

Artikkelen fortsetter under annonsen