Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Forbedret varebiltilbud fra VW

Volkswagen Touran ble grundig fornyet tidligere i år. Nå kommer den som varebil.

Volkswagen annonserer at den oppdaterte Touran er klar som varebil. De hevder også at den er bedre enn noensinne takket være en ny og forbedret løsning av skilleveggen som gir bedre plass for føreren enn tidligere. Dermed burde både komfort og trafikksikkerhet bli bedre samtidig som fristelsen til å foreta ulovlige manipuleringer av skilleveggen blir mindre.

Den utgående Touran varebil er så langt i år blitt solg i 800 eksemplarer og er Norges mest solgte personbilbaserte varebil.

Vi kjørte personbilversjonen

Den oppdaterte Volkswagen Touran ble presentert for første gang på bilutstilling i Leipzig i april i år, og dette er bilen Volkswagen håper skal sikre at de beholder posisjonen som Norges mest solgte fleksibil. Salget av 5- og 7 setersløsningene startet allerede i august i år. Vi prøvekjørte bilen i juni; les om det her. Riktignok blir ikke den 1.2-literen vi prøvekjørte tilgjengelig i varebilen, som kun vil bli levert med dieselmotorer.

 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


To nivåer

VW Touran som 2-seters varebil kommer i to utstyrsversjoner, Comfortline og Highline. Touran varebil bygges på 5-seter versjonen og baksetene følger med, slik at bilen når som helst kan bygges tilbake til personbil mot at man betaler avgiften.

-Comfortline-modellene er utstyrt som Radio/ CD spilleren RCD 310 med 8 høyttalere og DAB digitalt radiomottak, mørke ruter, høydejusterbart førersete, konstantfartsholder, elektriske vindushevere foran og bak og 16’’ Sedona lettmetallfelger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-På Highline vil Climatronic klimaanlegg, adaptive bi-xenon frontlykter med LED-lysdioder, parkeringssensor bak, skinntrukket multifunksjonsratt, liten fargenavigasjon RNS 315 med DAB digitalt radiomottak og sportsseter foran med stoff og alcantara høre med til standardutstyret.

Nytt utstyr

Ekstrautstyrslisten inneholder en rekke nyheter på Volkswagen Touran, her kan man blant annet velge mellom adaptivt understell DCC, fjernlysassistent, ulike radio- og navigasjonsalternativer, adaptive bi-xenon frontlykter med LED-lysdioder og fra modellårskiftet neste år vil også LaneAssist, altså et system som skal forhindre at man uforvarende forlater kjørefeltet sitt, være tilgjengelig. Motorprogrammet består bare av nye TDI-diesel motorer med Common Rail teknologi.

VW-importøren håper å selge 1.500 Touran varebiler i løpet av et normalår.

Prisene på fornyede Touran som varebil er som følger:

Touran 2-seters varebill - priser
VersjonUtførelsePris
Comfortline  
1.6 TDI 105 hk240.000 kr 
1.6 TDI 105 hk DSG7247.000 kr 
2.0 TDI 140 hk245.000 kr 
2.0 TDI 140 hk DSG6252.000 kr 
   
Highline  
1.6 TDI 105 hk285.000 kr 
1.6 TDI 105 hk DSG7293.000 kr 
2.0 TDI 140 hk291.000 kr 
DinSide runder av prisene til nærmeste 1.000 kroner