VW Golf mest solgte bilmodell i Sverige

For første gang siden 1962 er ikke Volvo på salgstoppen hos «Söta bror»

Den tyske erkekonkurrenten med mest solgte bilmodell i Sverige i 2016.

GJETT HVEM SOM DANKET UT VOLVO? Volkswagen Golf gikk forbi samtlige av Volvos modeller og til topps på den svenske salgsstatistikken i 2016. Her er Golf representert av den franske golfspilleren Alexander Levy under Volvo China Open fra 2014. Foto: Paul Lakatos / OneAsia
GJETT HVEM SOM DANKET UT VOLVO? Volkswagen Golf gikk forbi samtlige av Volvos modeller og til topps på den svenske salgsstatistikken i 2016. Her er Golf representert av den franske golfspilleren Alexander Levy under Volvo China Open fra 2014. Foto: Paul Lakatos / OneAsia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste par årene har Volvo levert en rekke imponerende biler på markedet.

For eksempel vant Volvo XC90 både Årets Bil og Folkets Favoritt i 2016. I tillegg vant Volvo S90/V90 Folkets Favoritt i 2017, samtidig som bilen kom på «pallen» i Årets Bil-kåring, som Hyundai Ioniq vant.

FORNYER: Informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway forklarer at Volvo er i full gang med å bytte ut flåten sin.
FORNYER: Informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway forklarer at Volvo er i full gang med å bytte ut flåten sin. Vis mer

Men til tross for dette. For første gang siden 1962 - da Volkswagen Boble solgte som varmt hvetebrød - topper ikke den svenske bilprodusenten salgslistene i hjemlandet. I 2016 var det nemlig igjen erkekonkurrenten Volkswagen som gikk til topps hos «Söta bror». Da var det ifølge mestmotor.se Golf som solgte mest.

Golf har på mange måter tatt over hegemoniet fra bolba, og kommer nå i flere varianter - for eksempel elbil, hybrid eller sportslig GTI. Vi har også testet den billigste varianten.

Nedgang i Norge

Også i Norge fikk Volvo merke at salget gikk tyngre i 2016. Totalt gikk salget ned med hele 12 prosent, sammenlignet med 2015, ifølge tall fra OFV (Opplysningsrådet for veitrafikken).

Dette var i et marked som gikk opp 2,6 prosent.

I markedsandeler var den svenske bilprodusenten også merket som tapte mest, med 0,9 prosent. Fra å være det tredje mest solgte merket i 2015, endte Volvo femteplass i Norge i fjor.

– Dette reflekterer som kjent registreringer av biler som er bestilt av kundene våre for en god stund tilbake. Etter sommeren har vi lansert og vist frem både S90, V90 og V90 Cross Country for det norske markedet, og har samlet sett solgt mer enn to tusen av disse bilene allerede – med OFV-registrering noe frem i tid, sier informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway til Dinside.

– Om et par år vil nye XC90 være den eldste modellen vi har rekken vår – derfor ser vi frem til å vise mye spennende for kundene våre, både i år og senere, fortsetter han.

Ny salgsrekord

Det selges flere biler enn noen gang i Sverige - akkurat som i Norge. I 2016 økte nybil-registreringene med 7,9 prosent, skal vi tro mestmotor.se. Det resulterte i totalt 372.300 personbiler og den 36 måneden på rad med økning i salget.

Av disse var 22.084 registrerte Volkswagen Golf. Nummer to var Volvo V70 og V90, med 21.321 registrerte kjøretøy.

Men - til tross for at en 50 år gammel tradisjon nå har blitt brutt; Volvo topper fortsatt den totale salgsstatistikken i hjemlandet. For hele 71.000 Volvo-biler ble i 2016 registrert på ny eier.

Til sammenligning ble det «kun» solgt 58.000 Volkswagen-biler. På tredjeplass endte Audi med 22.600 personbiler.

LES OGSÅ:
Å kjøre forbi i høyrefeltet kan koste deg mange tusen kroner
Tesla-konkurrent med 65 mils rekkevidde
En ny type lyskryss har dukket opp i Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!