Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin DesignVis mer

For en Corvette!

Her er en løsning for de som synes Corvette C6 eller til og med Z06 blir i tammeste laget...

Den første pressemeldingen angående denne bilen ble sluppet tidlig i 2008 og mange trodde nok at dette var nok en designers drøm som aldri ville realiseres.

Dino-etterfølger

Det dreide seg om Corvette Z03 Concept og designeren var ingen ringere enn Ugur Sahin, den Nederland-baserte skaperen av blant annet en spektakulær tolkning av Ferrari Dino sommeren 2007. Men mens Dino-konseptet aldri ble publisert, tilbys nå Z03 til kundene i to versjoner.

Mallett på laget

Ugur Sahin Design (USD) har nemlig inngått en avtale med Corvette-trimmeren og -ombyggeren Mallett i Ohio i USA og kan dermed skaffe innmaten som trengs til et såpass spenstig karosseri. Bilen tilbys i to versjoner, begge med motor basert på Corvette LS7-motor.

Opp til 999 hester

 Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin Design Vis mer


Den "svakeste" heter USD Mallett Z03 Dead Blow Hammer og produserer 700 hestekrefter. For den som vil ha enda mer pulver finnes Z03 APS Twin Turbo Hammer - oppgitt til 999 hestekrefter. Selv om det nok spinnes bort en del tid i starten med bakhjulene burde ikke denne versjonen bruke særlig mer enn tre sekunder fra 0 til 100...

Må skaffe donor

USD Mallett bygger ikke bilene fra scratch - kunden forventes å forsyne produsenten med en Corvette C6 eller Z06 som donorbil. Deretter foretar USD Mallett den ønskede konversjon. Prisen er 32.700 dollar for Dead Blow Hammer og 36.000 for Twin Turbo Hammer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For import til Norge må det nok minst påregnes en totalpris på 2,5 til 3 millioner når avgiftene er lagt til på donorbil, konverteringskostnad, effektøkning og utslippsøkning.

Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin Design
Foto: Ugur Sahin Design