- Tesla Model 3 og Model Y får hengerfeste

Folkemodellene skal få tilbehøret alle nordmenn vil ha

Tesla opplever allerede rekordhøye salgstall med Model 3. Med hengerfeste på elbilen vil populariteten bli enda større.

FÅR HENGERFESTE: Tesla Model 3 og Model Y får hengerfeste. Det melder svensk elbilavis. Foto: Tesla
FÅR HENGERFESTE: Tesla Model 3 og Model Y får hengerfeste. Det melder svensk elbilavis. Foto: Tesla Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Okei. Vi bruker et par floskler i innledning av saken. Men så er også Tesla Model 3 en særdeles mye omtalt bil, som veldig mange liker å diskutere.

Så har det også tidligere vært mye spekulasjoner om Model 3 skulle få hengerfeste - et tilbehør veldig mange nordmenn setter som krav for å kjøpe bil. Foreløpig har ikke det som omtales som «Folke-Teslaen» det.

Men spekulasjonene har tiltalt, spesielt ettersom det i den engelskspråklige brukerhåndboka på bilene står informasjon som hinter om at hengerfeste vil bli tilgjengelig (oversatt fra engelsk):

HINTER OM HENGERFESTE: I instruksjons-manualen til Tesla Model 3 står det at bilen «foreløpig ikke støtter tauing» og at at man ikke kan taue «uten Tesla-godkjente komponenter». Skjermdump: Automotorsport.se
HINTER OM HENGERFESTE: I instruksjons-manualen til Tesla Model 3 står det at bilen «foreløpig ikke støtter tauing» og at at man ikke kan taue «uten Tesla-godkjente komponenter». Skjermdump: Automotorsport.se Vis mer
  • Advarsel: Benytt ikke Model 3 til tauing. Foreløpig støtter ikke Model 3 tauing. Tauing kan føre til skade og øke risikoen for å kollidere.
  • Vær forsiktig: Benyttelse av Model 3 til tauing, før Tesla-godkjente komponenter og tilbehør er tilgjengelig, kan gjøre ugyldiggjøre garantien.

Er det noe tilbehør nordmenn er opptatt av på bil, så er det hengerfeste.

Kilde bekrefter

I forbindelse med avdukingen av Teslas aller nyeste bil, Model Y, fikk imidlertid den svenske avisa Elbilen bekreftet det mange har lurt på. I en meget kort artikkel svarer Teslas sjefsdesigner Franz von Holzhausen på det store spørsmålet.

- Ja, svarer han kort overfor Elbilen, på deres spørsmål, om Model Y får hengerfeste.

- Model 3 også?

– Snart den også, skal von Holzhausen ha bekreftet til avisa.

Tilbakevises av Tesla Norge

Den norske importøren er imidlertid ikke så snakkesalig, som sjefdesigneren.

- Model 3 er ikke tilgjengelig med hengerfeste. Vi kommenterer av prinsipp aldri rykter, sier kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Dinside.

Han refererer dessuten til den norske brukerhåndboka, som kun nevner hengerfestet én gang:

  • Kjøring med tilhenger: Ikke tillatt
«IKKE TILLATT»: Tesla Model 3 som leveres til kunder i dag har denne informasjonen i brukermanualen. Foto/Skjermdump: Brukermanualen til Tesla Model 3.
«IKKE TILLATT»: Tesla Model 3 som leveres til kunder i dag har denne informasjonen i brukermanualen. Foto/Skjermdump: Brukermanualen til Tesla Model 3. Vis mer

- Model 3 er ikke tilgjengelig med tilhengerfeste. Det står at kjøring med henger ikke er tillatt, slår Sandvold Roland Fast.

Kommunikasjonssjefen mener heller ikke at selskapet har gått ut med informasjon om hengerfeste på kommende Model Y.

Av elbiler i dag kan man få både Tesla Model X og Audi e-tron med hengerfeste. Så får vi se hva Model S og Model Y faktisk får etterhvert.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!