Her har Automedias spionfotograf overrasket en av Volvos testsjåfører bak rattet i det som helt tydelig er produsentens viktige Golf-konkurrent som ventes til neste år. Foto: Automedia
Her har Automedias spionfotograf overrasket en av Volvos testsjåfører bak rattet i det som helt tydelig er produsentens viktige Golf-konkurrent som ventes til neste år. Foto: AutomediaVis mer

Folke-Volvo på vei: 5-dørs C30

Volvo-sjef Stefan Jacoby har bekreftet at en kompakt, femdørs Volvo er på vei.

Bildet vi ser er Automedias datamanipulerte tolkning av informasjon de har tilgang til angående den nye Volvoen, som nå burde være like om hjørnet - den er ventet i 2012 - altså til neste år, som i skrivende stund begynner om tre uker.

Golf-konkurrent

Vi burde kanskje si at vi tror det når vi får se det, for det er fire år siden Volvo hevdet det skulle komme en femdørsversjon av C30 - den fikk vi aldri se noe til. Mye tyder på at det opprinnelige prosjektet ble skrinlagt og at den kommende bilen vil bli noe annet enn det man tenkte på i 2007.

Det er nemlig en helt ny modell som er på trappene, avslører spionbildene. Diverse medier nevner Audi A3 og BMW 1-serie som konkurrenter, men det er nok Volkswagen Golf som er referansen.

Les her vår nyeste test av Volvo C30.

Volvo bekrefter

DinSide har vært i kontakt med informasjonssjef Tore Løvig hos den norske Volvo-importøren, som kan bekrefte at det er en helt ny modell som er på trappene, og at det er sannsynlig at vi får se i det minste en før-visning av den på bilutstillingen i Genève til våren.

Utover det holder Volvo foreløpig lokk på nyheten, men vi har forhåpninger om å få vite mer i løpet av de nærmeste ukene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volummodell

Om den kommende Volvoen vil hete C50 eller V30 eller få et helt annet navn, vites ikke. Automedia tipper for sin del at navnet ganske enkelt vil bli C30. Uansett er det gode nyheter for Volvo at de kommer til å være nærværende i et viktig volumsegment og dermed kunne tilby en veritabel "folke-Volvo".

Dagens C30 har hatt en anstendig karrière i sitt segment, men den er ikke egnet som familietransport, noe en femdørsutgave selvsagt vil bøte på.

Dette er Automedias manipulerte bilde, som vi publiserte i desember i fjor. Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Her har Automedias spionfotograf overrasket en av Volvos testsjåfører bak rattet i det som helt tydelig er produsentens viktige Golf-konkurrent som ventes til neste år. Foto: Automedia
Foto: Automedia

Vi vet for øvrig ikke heller om den nye bilen vil komme i tredørsversjon eller om den C30 vi kjenner vil fortsette en nisje-karrière på siden.

Les også: Test av Volvo V60

Umiskjennelig Volvo

Bildene Automedia har tatt viser at modellen vil få en klar familielikhet med V60/S60-serien som introduserte en mer dynamisk designtrend i kjølvannet av den spenstige, men som nevnt nisjepregede C30. Når det gjelder interiøret, og motorer, er det liten grunn til å tro at mye vil endre seg i forhold til de modellene vi kjenner i dag. Imidlertid er det sannsynlig at alternativer vil dukke opp etterhvert i form av diesel-hybrider og hel-elektriske drivlinjer.

Vi har tidligere kjørt elektrisk C30 - les om det her.